Uras Benlioğlu kimdir? Exatlon Challenger yarışmacısı hakkında merak ettikleriniz

Exatlon Challenge Uras Benlioğlu
Uras Benlioğlu kimdir? Exatlon Challenger yarışmacısı hakkında merak ettikleriniz

Exatlon Turkiye'de yarışacak Uras Benlioğlu, 18 kişilik yarışmacı kadrosu içerisindeki en yaşlı isimlerden biri. Peki hangi şehirde doğdu, kaç yaşında ve daha önceki mesleği neydi? İşte cevabı ilginç bazı sorular ve yanıtları...

Gazetecilik mesleğini bir anda bırakarak Youtuber olan Uras Benlioğlu, bu sezon yayınlanacak olan Exatlon Challenge'ın 18 kişilik ilk yarışmacı kadrosunda yer alacak isimlerden biri.

URAS BENLİOĞLU KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

16 Şubat 1982 doğumlu. Yani 37 yaşında. İzmir'li. İzmir Göztepe doğumlu olan Uras Benlioğlu, 18 yıl İzmir'de yaşadıktan sonra 2000 tarihinde üniversite için geldiği İstanbul'da Marmara İletişim Fakültesi'nde okudu. Birçok televizyon kanalında muhabirlik, haber seslendirmesi yaptı. Özellikle Ali Kırca'nın Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemlerde ATV Haber ve Show Haber'de 15 yıl boyunca bu kanalın muhabirliğini yaptı. 2013-2014 yılında medya kariyerini bırakıp Youtube kanalını 1 Haziran 2014 tarihinde kurdu. Kanalının adı ''Uras'la Pratik Bilgiler''di. Günlük ortalama 1.500 abone kazanan Uras, 600.000 bin günlük ortalama izlenmeye ulaşıyor. 1.000.000 aboneye 31 Ocak 2017 tarihinde ulaştı. Anlık olarak 2 milyon 590 bin abonesi bulunuyor. Fanatik bir Göztepe taraftarı. Rana Benlioğlu ile evli olan Uras Benlioğlu'nun Ali adından bir oğlu var. Yaptığı işle ilgili şu açıklaması da dikkat çekici:  "Benim %17 kadar 18 yaş altı, geri kalanın büyük kısmı 18-36 arası.

Beni, milyon doları olan da asgari ücret alan da, 5 yaşındaki çocuk da takip ediyor.

Demografiyi değiştirmek için özel bir çabam da yok. Yorum mekanizmasını çocuklar kullanıyor. Yorumu ben bile YouTube işine girene kadar pek kullanmazdım, sadece izlerdim. "

Uras Benlioğlu kimdir? Exatlon Challenger yarışmacısı hakkında merak ettikleriniz - Resim : 1

Uras Benlioğlu kimdir? Exatlon Challenger yarışmacısı hakkında merak ettikleriniz - Resim : 2

Uras Benlioğlu kimdir? Exatlon Challenger yarışmacısı hakkında merak ettikleriniz - Resim : 3

Uras Benlioğlu kimdir? Exatlon Challenger yarışmacısı hakkında merak ettikleriniz - Resim : 4

Exatlon Challenge