Patates çabuk filizleniyorsa artık filizlenmeyecek: Manavların sakladığı tüyo
Mutfakların vazgeçilmezi olan patateslerin çabuk filizlenmesi, birçok ev hanımının ve yemek yapmayı sevenlerin karşılaştığı can sıkıcı bir durum.
Kısa sürede yeşillenmeye başlayan patatesler, hem görüntü olarak hoş olmayan bir hal alıyor hem de besin değerini kaybediyor. Ancak artık bu soruna son verecek, manavların yıllardır sakladığı bir sır ortaya çıktı!
Manavların Gizli Silahı: Elma Kabukları!
Evet, yanlış duymadınız! Manavlar, patateslerin filizlenmesini önlemek için sandıkların veya kasaların içine birkaç parça elma kabuğu yerleştiriyor. Bu basit ama etkili yöntemin sırrı ise elmaların yaydığı etilen gazı. Etilen gazı, patateslerin filizlenme sürecini doğal yollarla yavaşlatıyor.
Nasıl Uygulanır?
Bu pratik tüyoyu evde uygulamak oldukça kolay:
Patateslerinizi sakladığınız serin ve karanlık ortama bir kap veya kese içinde yerleştirin.
Birkaç adet elmanın kabuklarını soyun.
Soyduğunuz elma kabuklarını patateslerin arasına veya üzerine yerleştirin.
Elma kabukları kurudukça yenileriyle değiştirin.
Bilmeniz Gereken Diğer Tüyolar:
Nasıl Uygulanır?
Bu pratik tüyoyu evde uygulamak oldukça kolay:
Patateslerinizi sakladığınız serin ve karanlık ortama bir kap veya kese içinde yerleştirin.
Birkaç adet elmanın kabuklarını soyun.
Soyduğunuz elma kabuklarını patateslerin arasına veya üzerine yerleştirin.
Elma kabukları kurudukça yenileriyle değiştirin.