Michael Jackson'ın kullanılmış çorapları satışa çıkıyor! En az 1 milyon dolar ödeyecekler

Michael Jackson'ın ilk moonwalk'unda giydiği çorapları açık arttırmada satışa sunulacak. Şarkıcının giydiği kristallerle bezeli özel yapım beyaz çorapların en az 1 milyon dolara satılması bekleniyor.

Dünyada popun kralı olarak bilinen Michael Jackson, meşhur dans figürü moonwalk ile müzik ve dansın bütünleşmesini sağlayan yıldızların başında geliyor.

Sahne dünyasına kattığı birçok yenilikle hayranlık uyandıran Jackson, Motown'ın 25. yıldönümü için hazırlanan, "Motown 25: Dün, Bugün, Her Zaman" sloganlı reklam çekimlerinde ilk kez moonwalk figürünü sergilemişti. Şarkıcının o gün giydiği kristallerle bezeli özel yapım beyaz çoraplar, 13 Kasım'da  GottaHaveRockandRoll.com'da satışa çıkacak. Jackson'ın çoraplarına 1 milyon ila 2 milyon dolar (yaklaşık 6-12 milyon TL) ödenmesi bekleniyor.

Söylenenlere göre Jackson çoraplarını, 1984'teki Zafer Turnesi (Victory Tour) sırasında, açık arttırmaya da dahil edilen imzalı bir mektupla beraber menajeri Frank DiLeo'ya vermişti. Çorapların "çok iyi durumda olduğu, yalnızca sahnede giyildiği" belirtiliyor. Açık arttırma 13 Kasım'da, Türkiye saatiyle 15.00'te başlayacak. 

Müzayededeki diğer eşyalar arasında Beyonce'un Jay-Z ile beraber çıktığı Kaçışta II (On The Run Tour II) turnesinde giydiği beyaz dantel kıyafet, eskiden Eric Clapton'a ait bir gitar ve Katy Perry'nin "Never Really Over" klibinde giydiği bir elbise de var.