Kurtlar Vadisi'nin 'Savcı Leyla'sı Çiğdem Batur yaşadığı taciz sürecini anlattı

Bir döneme damga vuran Kurtlar Vadisi dizisinde Savcı Leyla karakterini canlandıran oyuncu Çiğdem Batur, sistematik bir şekilde maruz bırakıldığı tacizi anlattı.

Ünlü oyuncu Çiğdem Batur, kendisini yıllar önce taciz eden ve cezası ötelenen kişi tacizlerini sürdürmeye tekrar başlayınca yaşadığı haksızlığa tepki gösterdi.

Oyuncuyu taciz eden E. B. isimli şahıs, 2014 yılında 3 ay ceza aldı fakat daha önce bir suç işlemediği gerekçesi ile aldığı ceza ertelendi. Tekrardan aynı tacizlere maruz kaldığını aktaran Batur, yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti.

“HER ŞEY 5 YIL ÖNCE BAŞLADI...”

Çiğdem Batur, uzun süredir sistematik bir şekilde maruz kaldığı tacizi Cumhuriyet.com.tr'ye anlattı. Batur, “Yaklaşık 5 yıl önce, bahsedilen şahsın bana Twitter üzerinden mesaj atması ile başladı. Sonrasında menajerimi telefonla aradı, çalıştığım yapım şirketine çiçekler yolladı. Daha sonrasında ailemin hem ev hem cep telefonlarına ulaşıp mesajlar attı ve en sonunda da benimle iletişim kurdu. Bu süreç bu şekilde devam etti. Sonrasında da olduğum yerlere gelmeye ve gün içerisinde beni takip etmeye başladı. Yaptığım her şeyi günün sonunda bana rapor şeklinde vermeye başladı. ‘Şuraya gittin, buradaydın vb.’” dedi. 

Kurtlar Vadisi'nin 'Savcı Leyla'sı Çiğdem Batur yaşadığı taciz sürecini anlattı - Resim : 1

Şahısın kendisini sürekli takip etmeye başladığını belirten Batur, “Bir tiyatro oyunumda bana mesaj atmıştı. 'Şu oyununa geldim, şu koltukta oturuyorum ve seni izliyorum, gözüm üstünde olacak' gibi birçok mesaj mevcut. Gerçekten de geliyordu ve seyirci olduğu için de müdahale edemiyordum duruma. Ben otoparka indiğimde ve arkamı döndüğümde, ağacın arkasında saklanıyordu. Ben bu durumları yaşıyordum. Sonrasında evimin adresini buldu ve evime çiçekler yollamaya başladı. Belirli yerlere şikayet ettim ve dava sürecimiz başladı. Bir ceza aldı fakat maalesef cezası ertelendi” dedi. 

“ÇEVREMİ DE RAHATSIZ ETTİ”

E. B. isimli şahsın çevresini de rahatsız ettiğini belirten Batur, “Sosyal medya üzerinden beni takip ettiği için, en çok görüştüğüm insanları tespit etti. Bu insanlara ulaşarak benimle ilgili bilgi toplamaya ya da bana mesaj vermeye çalışıyor, onların aracılığı ile. Mesaj atıp 'Ona çok dikkat edin, o benim sevdiğim, bunu da ona söyleyin. Onunla beraber olacağım, herkes bunu bilsin' diyor mesela” dedi. 

"BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Çiğdem Batur, sosyal medya hesabı üzerinden kendisini taciz eden şahıs hakkında şu açıklamayı yapmıştı: 

 "4-5 sene önce benim bir davam vardı. Birçoğunuz biliyor. Bilmeyenler içinde tekrar söylemek istiyorum. Bu bir sapık davasıydı. İsmi E. olan bir şahsın soyadını veremiyorum çünkü hala dosya mahkemede olduğu için. E. isimli şahsın beni, ailemi, çevremi taciz ederek, gerek cep telefonlarıyla, gerek mesajlarıyla, gerek aramalarıyla daha sonra işi ilerletip benim evime çiçekler, benzeri bir takım hediyeler yollayarak aynı şekilde benim tiyatro oyunları ama gelip, her oyuna bilet alıp, Twitter'dan 'İşte şimdi şu koltukta oturuyorum, seni izliyorum gözüm üzerinde' diyerek yazdığı taciz mesajlarıyla birlikte biz bir dava açmıştık. Bu dava nasıl sonuçlandı derseniz; Bu şahsın daha önce herhangi bir suç işlemediğinden dolayı cezası ötelendi. Bu ne demek oluyor; bu ve buna benzer suç işlerse eğer hapis cezası alacak.

Ben bu davanın peşini bırakmayacağım. Çünkü ben ve benim gibi kadınlar sen ve senin gibi sapıklarla hayatı boyunca uğraşmak zorunda kalıyor. Buna göz yummayacağım. Çünkü biz sizin gibi sapıklara tepki göstermediğimiz sürece ve siz ceza almadığınız sürece maalesef bu ülkede kadına şiddet ve kadın ölümleri her geçen gün daha fazla artıyor. Şimdi cesaretin varsa bu videonun altına da bana yazdığın mesajları aynı özgüvenle yazsana... Hadi telefonun arkasında o klavyenin arkasında bana özgüvenle bulunduğun tacizi şimdi burada herkesin önünde bulunsana… İşte o işler öyle olmuyor. O yüzden ben bu işin arkasındayım. Bunu da sizinle paylaşmak istedim. Bu Erdinç B. isimli şahsın en kısa zamanda ceza alması için canla başla uğraşacağım."

Kurtlar Vadisi Çiğdem Batur