Erol Büyükburç'un kızı Jeyan'dan şaşırtan iddia: Babamın mezarını gizlice açtılar

Erol Büyükburç'un kızı Jeyan'dan şaşırtan iddia: Babamın mezarını gizlice açtılar

Erol Büyükburç'un kızı olduğunu iddia eden Esra Şimşek'in açtığı babalık davası sonucunda mahkeme, sanatçının mezarının açılmasına karar verdi. Merhum şarkıcının kızı Jeyan Büyükburç, "Esra'nın hep yanındaydık ama mezarı bizden habersiz açtırmış" dedi.

Esra Şimşek, 'Erol Büyükburç'un kızıyım' diyerek mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, DNA testi yapılması için mezarın açılması kararına vardı ve Esra Şimşek, merhum sanatçının ailesine haber vermeden mezarını açtırdı.

Erol Büyükburç'un kızı Jeyan Büyükburç, kendilerinden habersiz mezarın açılmasına tepki gösterdi. Ömer Karahan'a konuşan Jeyan, 'Kardeş olduğumuz iddiasında bulunan Esra'dan ablam Ajlan Büyükburç'un cenazesinde haberim oldu. Kendisi ablamla görüşüyormuş. O saatten sonra Esra ile hepimiz görüşmeye başladık. Babamın Alman bir eşi vardı, çok tatlı bir kadındır.

Kendisi bizi bir yemekte bir araya getirdi. Babama sormak istediğim şeyler vardı, sıcak bir ortam olunca o konuları açtım. Birincisi; ablamın cenazesinin neden gelmediğini merak ediyordum, ikincisi de Esra konusuydu. O gün babama 'Esra senin kızın mı?' diye sordum, bana böyle bir şey olmadığını söyledi.

Erol Büyükburç'un kızı Jeyan'dan şaşırtan iddia: Babamın mezarını gizlice açtılar - Resim : 1

Keşke bu durum babam hayattayken çözülseydi. Keşke o dönem babam DNA testini kabul etseydi de şu an mezarı açılmasa, huzur içinde uyusaydı. Ayrıca topluma mal olmuş bir isim olarak bu konuda da örnek olmasını çok isterdim babamın. Sanatçılar yaşarken çocuklarına, ailesine hakkaniyetiyle davranırsa çok güzel örnek olabilirler.

Ve şimdi, hayatta değilken, görevini böyle yapmak durumunda kaldı. Ben bir evlat olarak tabii ki bu durumdan hiç mutlu olmadım. Kim ister ki ailesinden birinin mezarının açılmasını. Benim en çok üzüldüğüm nokta ise şu; babamın mezarının açılmasından bizim haberimiz olmadı. Keşke bunu bilseydik, orada olup bir dua edebilseydik" dedi.

Erol Büyükburç