YAYBİR'den "Temmuz rekoru" yorumu: "Yeni içerik üretme konusunda sıkıntı var"

YAYBİR'den "Temmuz rekoru" yorumu: "Yeni içerik üretme konusunda sıkıntı var"

Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR), geçen ay 60 milyonu aşıp rekor kıran kitap baskı sayısını yorumladı. Birlikten yapılan açıklamaya göre, yeni içerik üretme konusunda sıkıntı yaşanıyor...

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu'nun (YAYFED) temmuz ayında rekor kıran kitap basım verileri, sektörü heyecanlandırdı ama Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği'ne (YAYBİR) göre bu bilgi doğru yorumlanmalı. 

2011'den beri ilk kez bir ayda 60 milyon bandını geçen bandrol sayısı hakkında YAYBİR Başkanı Mustafa Aksoy bir açıklama yaptı. Aksoy, rakamlar ne kadar pozitif olsa da ayrıntılı incelendiğinde ortaya çıkan tablonun iyimserlikten uzak olduğu konusunda uyardı.

Aksoy, "Temmuz ayı sonu itibarıyla basılan eserlerin yüzde 72,74'ü eğitim yayınları, geriye kalan büyük bir kısım da eski kitapların tekrar basımları. Sonuca baktığımızda veriler bize yeni içerik üretmekte sıkıntı yaşadığımızı, yayın dünyamızın zafiyet içinde olduğunu gösteriyor. Bu durumu aşmanın, üretmenin ülkemiz ve sektörümüz açısından bir zorunluluk olduğunu düşünmekteyim," dedi.