Bir efsane daha hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Bir efsane daha hayatını kaybetti

İngiliz heavy metal grubu Samson'ın solisti Nicky Moore, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Samson'ın solisti ve heavy metal öncüsü Nicky Moore hayatını kaybetti. Bir süredir parkinson hastalığıyla mücadele eden Moore son yıllarını huzurevinde geçirdi.

Bruce Dickinson'ın ayrılmasından sonra Samson grubuna liderlik yapan İngiliz vokalist Nicky Moore, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Acı haber sosyal medyadan duyuruldu. Açıklamada "Nicky Moore'un bu sabah ne yazık ki vefat ettiğini size bildirmek zorundayız. Huzur içinde yat, seni özleyeceğiz" denildi.

Bir efsane daha hayatını kaybetti - Resim : 1

NICKY MOORE KİMDİR?

Nicky Moore, 21 Haziran 1947'de İngiltere’de doğdu. 1970’lerin başında Hackensack müzik grubunu kurdu, 1981’de ise Samson’a katıldı. Moore, Iron Maiden'a katılmak için gruptan ayrılan Bruce Dickinson'ın yerini aldı.

Moore, 1980'lerin sonunda Samson'dan ayrıldı ve 1990'ların sonunda tekrar katıldı.

Tam adı Nicholas Charles Moore olan sanatçı, 1981'de Bruce Dickinson'ın Iron Maiden'e katılmak için gruptan ayrılmasıyla Samson'a katılmıştı. 1981'den 1984'e ve 2000'den 2002'ye kadar iki ayrı dönemde grupta yer aldı. "Don't Get Even, Get Even", "Joint Forces", "Before The Storm" albümlerinde yer aldı.

Moore öncesinde İngiliz hard rock grubu Tiger'ın üyesiydi. Ayrıca Nazareth'ten Manny Charlton ve Uli Jon Roth gibi sanatçılarla çalışmıştı. Hammerfall'ın "No Sacrifice, No Victory" albümünde de geri vokalde yer almıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV