Baskı Müzesi, 20. yaşını yeni sergi ve etkinliklerle kutluyor

Baskı Müzesi, 20. yaşını yeni sergi ve etkinliklerle kutluyor

Baskı Müzesi, 20. yılına özel bir program oluşturdu. Bu çerçevede ekimde üç yeni sergi, sanatseverle buluşacak. Sergilerden biri, günün anlam ve önemine binaen maskeleri ele alıyor... 

Bayburt'taki Baksı Müzesi, 20. yaşını özel bir programla kutluyor. 

Gelecek ay başlayıp Temmuz 2021'e kadar sürecek kutlama programı çerçevesinde, yeni sergiler, atölyeler, burslar, film gösterimleri ve konser etkinliğinin yanı sıra, kültür-sanat alanında proje üreten bireylere ve kurumlara açık bir ödüllendirme programı da hayata geçirilecek.

"MASKELER" SERGİSİ GELİYOR

Şakir Gökçebağ’ın heykel ve yerleştirmelerinden oluşan sergisi Aşina, temmuz sonuna kadar ziyaretçilerini bekliyor. 

Aşina'nın ardından ekim ayından itibaren üç yeni sergi açılacak. Bu sergilerden ilki, 20. Yıl için 20 Yapıt başlığını taşıyor. Sergi, salgın sürecinde vazgeçilmez olan maskeleri konu ediniyor. Sergide, çağrı yapılan 20 sanatçı ve tasarımcının hem bir kullanım aracı hem de kavram olarak maskeyi odağına alan özgün yapıtları yer alacak. 

Baskı Müzesi, 20. yaşını yeni sergi ve etkinliklerle kutluyor - Resim : 1

"KIRAÇ SIRTTA" SERGİSİ 

Bir diğer sergi, müzenin yanında, açıkhavaya yerleştirilecek heykelleri kapsıyor. Baksı Tepesi'nin üzerinden Çoruh Nehri'ni seyredecek heykeller, 10 sanatçının üretimlerini bir araya getiriyor. 

Öğrenci Sanat Şenliği de 8. yaşını kutluyor. Toplam 150 öğrenciye burs verilecek şenlik kapsamında, güzel sanatlar alanındaki yetenekli ilk ve ortaokul öğrencileri belirleniyor, öğrencilere 1 yıl boyunca burs desteği verilerek eğitimlerine katkıda bulunuluyor. 

KADIN İSTİHDAM MERKEZİ BİNASININ TEMELİ ATILACAK

Baksı Müzesi, bu yıl ayrıca kasım ayında açıklanacak Anadolu Ödülleri projesini başlatıyor. 

2021 ise Osman Dinç'in Gözlem Evi sergisiyle açılıyor. 

20. yıl kutlamalarının bir diğer önemli halkası, Kadın İstihdam Merkezi projesi. Projeye ev sahipliği yapacak binanın temelinin Mayıs 2021'de atılması planlanıyor.