12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi

Evdeki duvarlara resim yaparak başlayan 12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael Imanov ilk resim sergisini açtı. Imanov'un eserleri büyük beğeni topladı.

Kültür ve sanat alanında bir çok sanatseveri ağırlayan 134 senelik IŞIK okullarının Muvaffak Benderli Fuaye alanı bu kez 12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael Imanov'un "Aile Ağacı" adlı kişisel resim sergisine ev sahipliği yaptı.Eserlerinin neredeyse hepsini 10 ve 11 yaşında tamamlayan Mikael, 12 yaşında 46 resimle sergi açtı. Küçük yaşta ressam olarak yaşıtlarına örnek olan Mikael Imanov hayal gücünü tuvallere yansıtarak özgün çalışmalarını sanatseverlerle buluşturdu.

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 1

12 YAŞINDA BİR ÇOK BAŞARI ELDE ETTİ

Anne ve babası Azerbaycanlı olan Mikael Imanov, 26 Ağustos 2007'de New York'ta doğdu. Imanov, ilk olarak yeteneğiyle New York'ta oturdukları semtin gözdesi oldu. Resimdeki yeteneği arabalara olan ilgisiyle başladı.

Bulduğu her boş zamanı, mekan fark etmeksizin resim çizerek değerlendiren Imanov aynı zamanda kitaplara da düşkün. Mikael aynı anda birden fazla kitap okumayı seviyor.

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 2

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 3

Mikael ailesinin de desteğiyle çok erken yaşlarda sergileri takip etmeye başladı. New York'ta yaşarken her hafta anne ve babası ile New York'un Metropolitan Sanat Müzesi'ni ziyaret etti. Barcelona Sanat Akademisi'ne ziyaretinin ilk gününde kabul edildi ve öğrenci kartı temin edildi. Florence Sanat Akademisi'nden burs teklifi aldı. Resim yapma ve okuma sevgisi, onun kitap okumasına ve çizgi roman yazmasına da ilham verdi.

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 4

HAYALİ RESSAM VE YAZAR OLMAK

Yeteneğiyle göz dolduran Mikael Imanov'un hayali ressam ve yazar olmak. Doğanın bir parçası olan her canlının, ailesinin de bir parçası olduğunu hissederek yaşamak ve bu yaşama saygının önemini vurgulamak için portrelerine "Aile Ağacı" ismini verdi.

Art.mikael2007nyc  Instagram adresinden Mikael'in eserlerini takip edebilirsiniz. 

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 5

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 6

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 7

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 8

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 9

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 10

12 yaşındaki Azerbaycanlı Mikael, eserleriyle büyüledi - Resim : 11