Cem Yılmaz

Cem Yılmaz

Komedyen, oyuncu, karikatürist, senarist ve yönetmen Cem Yılmaz, 23 Nisan 1973 yılında Fatih’e bağlı Kocamustafapaşa’da dünyaya geldi. Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olan Yılmaz, ilköğrenimini Mehmet Akif İlkokulunda tamamladı. 

Daha sonra eğitim hayatına; Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu, Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde devam etti. Yüksek öğrenimini ise Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi Bölümünde tamamladı. 

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk stand-up gösterisini 1995 yılının Ağustos ayında Leman Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. 

Aynı yılın aralık ayında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) stand-up gösterileriyle sahne almaya başladı. Tanınmaya başladığı 90’lı yılların sonundan itibaren stand-uplarının hemen hepsi kapalı gişe oynayarak, büyük bir başarı elde etti. Gösterilerini sadece Türkiye'de değil, Amerika ve Avrupa'da da gerçekleştirdi. 

Cem Yılmaz’ın sinema sektörüne adım atması 1998’de yaptığı ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ filmiyle oldu. Daha sonra ‘G.O.R.A’, ‘Hokkabaz’, ‘Yahşi Batı’, ‘AROG’ ve 'Arif v 216' gibi filmlerde oynadı. 

Son filmi 2020 ayında vizyona giren ‘Karakomikler 2’dir. Basında yer alan haberlere göre diğer filmlerinde oldukça yüksek gişe hasılatları yapan Yılmaz, bu filmden umduğunu bulamadı.

Cem Yılmaz yaratıcı ekibinde yer aldığı bu filmlerin yanı sıra farklı filmlerde de oyuncu olarak izleyici karşısına çıktı. Bunlar arasında 'Organize İşler', 'Av Mevsimi', 'Şahane Misafir' ve 'Son Umut' gibi önemli projeler bulunuyor. Ayrıca CM101MMXI FUNDAMENTALS şovunu beyazperdede izleyiciyle buluşturarak bir ilke imza attı.

Yılmaz, başta 3 kere Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri ve en iyi yardımcı erkek ödülüne layık görüldü. Ancak ödüllere doymayan Cem Yılmaz 2011 yılında Av Mevsimi ile 4. Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü ve 2007 yılında Hokkabaz filmindeki rolü ile 34. Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü gibi ödüllerin yanı sıra çeşitli ödüllere layık görülerek başarısını taçlandırdı.

2012’de 4 aylık hamile olan sevgilisi Ahu Yağtu ile apar topar evlenen sanatçının Kemal adında bir oğlu oldu ancak evliliği çok sürmedi, 31 Aralık 2013 tarihinde Ahu Yağtu’dan boşandı.

Özel hayatıyla ilgili sık sık magazin gündemine gelen Cem Yılmaz, bir dönem Defne Samyeli'yle yaşadığı aşkla konuşuldu. İhanet iddialarıyla noktalanan ilişkisinin ardından ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya ile yeni bir aşka yelken açtı.