Yakalanan DEAŞ'lı teröristler Türkiye'ye böyle getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı YPG'lilerin serbest bıraktığı DEAŞ'lı teröristlerden yakalananlar bu minibüs ve pikaplarla Türkiye'ye getirildi.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması ve ABD askerlerinin operasyon bölgesinden çekilmesinin ardından cezaevlerinde tutulan DEAŞ'lı teröristlerden 750'sinin serbest bırakıldığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü basın buluşmalarında açıklamış, bu teröristlerden 195'inin ise TSK ve Suriye Milli Ordusu tarafından tekrar yakalandığını belirtmişti. İşte yakalanan bu DEAŞ'lılar pikaplar ve minibüslerle Suriye'nin kuzeyindeki harekat bölgesinden Akçakale sınırı üzerinden Türkiye'ye pikaplar ve minibüslerle getirildi.

O teröristlerin getirilme anları ise böyle görüntülendi.   

Türkiye tarafından yakalanan 195 DEAŞ'lı teröristin 150'si Türkiye'de yargılanacak, geri kalanının ise geldikleri Avrupa ülkesine gönderilmeleri planlanıyor.

DEAŞ'lıların getirilmesinden hemen önce de sınırda hareketlilik yaşandı. Sınırdan önce Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Tel Abyad tarafına geçti. 15-20 dakika sonra Akçakale'ye dönen valinin hemen ardından yaklaşık 15-20 araçlık bir konvoy bu defa Suriye tarafına geçiş yaptı. Bundan yaklaşık 2 saat sonra da pikap ve minibüslerden oluşan bu konvoy dolu olarak geri döndü. Bu araçların içerisinde bazı DEAŞ'lı teröristler ve aileleri olduğu öğrenildi.