Tunceli - Erzincan ve Diyarbakır - Şanlıurfa karayolu ulaşıma kapatıldı

Tunceli - Erzincan ve Diyarbakır - Şanlıurfa karayolu ulaşıma kapatıldı

Tunceli Valiliği, yoğun kar yağışı, tipi ve çığ düşmesi riskinden dolayı Tunceli-Erzincan karayolu ile 4 ilçe yolunun ulaşıma kapatıldığını açıkladı. Kar ve tipi sebebiyle Diyarbakır - Şanlıurfa karayolu da çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

Tunceli'de 3 gündür aralıksız süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu ve yoğun tipinin etkisini sürdürdüğü kentte, Valilik yaşanabilecek olumsuzlukları göz önünde bulundurarak önlem aldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI 

Valilikten yapılan duyuruda Tunceli-Erzincan karayolu, Tunceli-Ovacık, Tunceli-Pülümür, Tunceli-Nazimiye ve Tunceli-Hozat karayolunun ulaşıma kapaıtıldığı bildirildi. Karayolları ekipleri kapanan yolları açmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Konuyla ilgili Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara neden olduğu belirtilerek, "Tunceli-Pülümür-Erzincan, Tunceli- Hozat, Ovacık, Nazimiye, Hozat karayolu yoğun kar yağışı, çığ tehlikesi ve tipi nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapatılmıştır. Karayolu sadece acil durumlarda sağlık ve güvenlik araçlarının ihtiyacı halinde karayolları araçlarının kılavuzluğunda kullanılacaktır” denildi.

DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KARAYOLU ÇİFT TARAFLI OLARAK ULAŞIMA KAPATILDI

Siverek-Diyarbakır arasındaki bölgede kar ve tipi sebebiyle çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Karayolları ve AFAD ekipleri Siverek Kaymakamlığı çalışmaları sonucu araçların büyük bir kısmı kurtarıldı.
Kurtarılan vatandaşlar Siverek'teki yurt ve pansiyonlarda misafir ediliyor.

Siverek kaymakamı Aziz Gölbaşı olay yerinde çalışmaları takip ederken Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'de bölgeye gidip bilgi aldı.

Özellikle kış lastiği bulunamayan ve zincir takmayan araçların yolda kayarak yolu tıkadığı bildirildi.

Bölgede mahsur kalan diğer araçları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: DHA

Tunceli Valiliği Erzincan Diyarbakır Şanlıurfa