İyi Parti'den Vakıfbank hisse devrine "vakıf bedduası" ile tepki

İyi Parti'den Vakıfbank hisse devrine "vakıf bedduası" ile tepki

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devredilmesi Vakıflar Genel Müdürlüğü sitesinde de yer alan Kanuni'nin "Vakıf bedduası" ile tepki gösterdi

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devrine tepki gösterdi. "Milletin vakfı gasp edilmektedir" diyen Paçacı, İyi Parti'nin Erdoğan'a Kanuni Sultan Süleyman'ın 'vakıf bedduası' ile yanıt verdiğini söyledi. Paçacı, "Biz bu bedduaya canı gönülden 'Amin' diyoruz" dedi.

Cihan Paçacı şöyle devam etti: "Bu vakıf malını kaçırma operasyonuna Kanuni Sultan Süleyman'ın vakıf bedduası ile cevap vermek yerinde olur. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmî sitesinde yer alan Kanuni'nin vakıf bedduası şu şekildedir: "Sultan, emir veya herhangi bir kimseye bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka hâle getirmek, iptal etmek, işlemez hâle getirmek, ihmal etmek ve değiştirmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kaidelerinden herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum ve geçersiz bir yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, fesh edilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse, haramı üstlenmiş, günaha girmiş ve masiyetleri irtikap etmiş olur. Böylece günahkârlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün Allah onların hesabını görsün. Mâlik onların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasibi olsun. Zira Allah'ın hesabı hızlıdır. Kim bunu işittikten sonra, onu değiştirirse onun günahı, değiştirenler üzerindedir. Kuşkusuz O, iyilik edenlerin ecrini zayi etmez..." Bu bedduayı biz yapmadık. Yaklaşık 500 yıl önce bu günleri gören Kanuni Sultan Süleyman yapmıştır. İyi Parti olarak biz bu bedduaya canı gönülden "Amin" diyoruz."