YÖK Başkanı üniversiteler için alınan kararı açıkladı! YKS ertelendi

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde bu sene bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını söyledi. Saraç, YKS'nin de 25-26 Temmuz'a ertelendiğini duyurdu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteler için uzaktan ve dijital öğretime devam kararı alındığını açıkladı. Saraç, bu sene bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını söyledi. Saraç, YSK'nin de 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılması kararı alındığını söyledi. 

Saraç'ın açıklamaları:

Bugün YÖK Genel Kurulumuzda bazı hususlarda kararlar aldık. Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. 

Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak.

YKS SINAVI ERTELENDİ

YKS'nin 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılmasını karara bağladık. Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır.

son dakika son dakika haber