TÜSİAD'dan CHP Genel Sekreteri Böke'nin 'kamulaştırma' çıkışına cevap

CHP
TÜSİAD'dan CHP Genel Sekreteri Böke'nin 'kamulaştırma' çıkışına cevap

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin 'kamulaştırma' açıklamasına ilişkin "Herhangi bir özel şirketin mülkiyet haklarını çiğneyecek bir şekilde kamulaştırılması asla söz konusu olmamalıdır" dedi.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Baş Ekonomisti Robin Brooks'un da katılımıyla düzenlenen etkinlikte konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, katıldığı programda söylediği sözlerine yanıt verdi.

Kaslowski, "Son zamanlarda maalesef mülkiyet haklarını ihlal edecek türde bazı açıklamaların farklı siyasi partilerce dile getirildiğine şahit oluyoruz. Türkiye hür teşebbüs ve mülkiyet haklarının garanti altında olduğu bir ülkedir. Herhangi bir özel şirketin mülkiyet haklarını çiğneyecek bir şekilde kamulaştırılması asla söz konusu olmamalıdır. Haksızlıklarla mücadele edilmek isteniliyorsa izlenecek yol hukuk kuralları içerisinde olmalıdır" ifadelerini kullandı.

SELİN SAYEK BÖKE NE DEDİ?

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, bir TV kanalında “Özel sektör dediğiniz Türkiye’deki bütün kaynakları rantla yemiş olan 5 şirket. Ne müzakeresi yapacağız? Müzakere falan yok. ‘Bunlar artık kamunundur’ diyeceğiz ve devam edeceğiz” dedi.

Daha sözlerine bu sözlerine ilişkin açıklama yapan Böke "Tabii ki kimsenin şirketini, atölyesini, tezgahını, otelini, dükkanını gidip de elinden alacak değiliz. Bunun konuşulması bile abesle iştigal. Biz halkın zararına iş yapılmasına izin vermeyeceğiz. Öte yandan da üretenin, girişimcinin, emekçinin, yatırım yapanın yanında olacağız. Halkın kamunun zararına olmayan, ülkeye faydası olan herkesin yanında olacağız, kolaylaştırıcı olacağız. Dediğimiz çok açık." ifadelerini kullandı. 

TÜSİAD'dan CHP Genel Sekreteri Böke'nin 'kamulaştırma' çıkışına cevap - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

tüsiad kamulaştırma