Şenol Güneş: Bu turnuvadan dersler alarak geleceğe bakmamız lazım

EURO 2020
Şenol Güneş: Bu turnuvadan dersler alarak geleceğe bakmamız lazım

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) oynadığı üç maçı da kaybederek turnuvaya puansız olarak veda eden A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, İsviçre maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bu turnuva bizim için iyi geçmedi, dersler alarak geleceğe bakmamız lazım" dedi.

Şenol Güneş, İsviçre maçının ardından A Milli Takım'ın EURO 2020 performansını değerlendirdi:

"Üzgünüz. Bu turnuva için uzun zamandır bekliyoruz. Herkesin milli takım etrafında kenetlendiği bir dönemde güzel sonuçlar çıkarmaya çalıştık. Futbolumuzu ön plana çıkarıp gruptan çıkmak ilk hedefimizdi. Bugün maça iyi başladık. Golleri kaçıran biz olduk. İsviçre rakip kim olursa olsun topa sahip olan bir takım. Bugün yine her şeye rağmen 2-1'den sonra atak bekliyorduk. Olmadı. Çünkü 3-1 kaybettik. Bu bizim için büyük bir imtihan. Bu takım genç bir takım, bir tecrübe geçiriyorlar bunu kabul etmek lazım. Gençlere güveniyorum ama bu turnuva bizim için iyi geçmedi. Takımın başında biri olarak oyuncuların üzüntüsünü görüyorum. Daha iyi olduklarını düşünüyorum. Zaman zaman iyi işler yaptılar ama olmadı. Rakip bir pozisyonda gol attıktan sonra dağılmamak gerekiyor. Bütün oyuncular ellerinden geleni yaptılar. Onlara güveniyorum. Çok daha iyi bir milli takım olacağız. Geçmişte oynanan maçlar artık geride kalıyor. Geçmişte yaşanan başarılarımızı bugüne taşımamız gerekiyordu. Bugünü iyi yaşamak gerekiyordu.Bu turnuvadan dersler alarak geleceğe bakmamız lazım."

ŞENOL GÜNEŞ'TEN İSTİFA SORUSUNA SERT YANIT

Şenol Güneş, bir basın mensubunun "İstifayı düşünüyor musunuz?" sorusuna sert bir şekilde yanıt verdi.

Deneyimli teknik adam, "Bunun hesabı yapılır. Bu hesap yönetime veya kamuoyuna verilir. Ben yetkili olduğum için sorumlu olduğumu söylüyorum. Bu sorumluluğun karşılığı işi bırakıp kaçmak mıdır yoksa çalışmak mıdır, siz daha iyi bilirsiniz. Şu an istifa edip etmeme gibi bir düşüncem yok. Maçtan önce gelirken 'Bizi Dünya Kupası finaline götürür' diyordunuz, şimdi 'nasıl gider' diyorsunuz. Zaten böyle yapıldığı için sıkıntı oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

trt 1 izle euro 2020 canlı maç izle milli maç izle Şenol Güneş A Milli takım EURO 2020