'Tunceli'de dağ keçilerinin öldürülmesi için ABD'li avcıya izin verildi' iddiasına açıklama

Tunceli
'Tunceli'de dağ keçilerinin öldürülmesi için ABD'li avcıya izin verildi' iddiasına açıklama

Tunceli'de dağ keçilerinin vurulması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bir ABD vatandaşına izin verildiği iddiası yalanlandı.

Bazı basın ve yayın organlarında, ABD vatandaşı bir avcıya Tunceli'de yaban keçisi avlaması için izin verildiği iddialarına ilişkin Doğa Koruma ve Milli Parklar 15'inci Bölge Müdürlüğü'nce yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Tunceli'de yaban keçisi avının söz konusu olmadığı belirtilerek, "Son 1 hafta içerisinde çeşitli basın organlarında ve sosyal medyada Tunceli'nin Saldördek Devlet Avlığı bölgesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü tarafından bir Amerikalı vatandaşa yaban keçisi avı yaptırılacağı yönünde haberler çıkmıştır. Tunceli'de haber konusu yaban keçisi avının yapılması söz konusu değildir" denildi.

NE OLMUŞTU? 

Tunceli'de dağ keçilerinin vurulması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bir ABD vatandaşına izin verildiği öne sürüldü. 

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu bir paylaşım yaparak tepkisini dile getirmişti. Maçoğlu şunları söylemişti:

"Bizim için doğadaki hiçbir cana asla paha biçilemez... Dürbünlü silahı ve 50 mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişiye sesleniyorum. Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım"

Kaynak: DHA

Tunceli