TÜGVA'lı gençlerden Ramazan'da 'iftara 5 kala' Uygulaması

TÜGVA'lı gençlerden Ramazan'da 'iftara 5 kala' Uygulaması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ramazan'da 'İftara 5 Kala' sloganıyla iftarda evine yetişemeyen vatandaşlara hurma ve su ikram ediyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 81 ilde organize edilen “İftara 5 Kala” faaliyetinin bu yıl 3. sü gerçekleştiriyor. İftara yetişemeyen vatandaşlara, bu sene de vakıf bünyesindeki gönüllü liseli gençler tarafından su ve hurma ikramında bulunuluyor. Ramazan ayında yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemine dikkat çeken etkinlik, her ilde belirlenen noktalarda gerçekleştiriliyor.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın Türkiye genelinde “Tabağını küçült, sofranı paylaş” sloganıyla başlattığı “Askıda İftarlık” kampanyası ise adeta bu hadis-i şerife bir örnek teşkil ediyor. Kampanya sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere iftar yemeği ulaşmasını sağlarken; pandemi döneminde zorluk yaşayan esnafımıza da destek oluyor.

Ramazan ayı boyunca devam edecek olan kampanya ile “Askıda İftarlık” kampanyasına katılmış olan herhangi bir lokantadan, dilenen sayıda iftar yemeği siparişi verilmesi yeterli. İftarlıkların bu lokantadan ihtiyaç sahipleri tarafından almasının yanı sıra iftarlıkların dağıtımı için “TÜGVA Destek” hattıyla iletişime geçilmesi de mümkün.

 

 

TÜGVA'lı gençlerden Ramazan'da 'iftara 5 kala' Uygulaması - Resim : 1

Türkiye Gençlik Vakfı tügva ramazan