Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de Menemen otoyol açılışında önemli açıklamalara imza attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İzmir'i büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile birlikte Çandarlı'ya bağlıyor. Bu bölgede kuzey güney istikametinde ortaya çıkan yoığunluk ister istemez şehir içi trafiği de etkiliyordu. Böylece şehir içi trafiğini de rahatlıyoruz. 96 km'lik projenin tamamını bitirmiş oluyoruz. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan, bir tüneli, 38 köprüsü, 8 viyadüğüyle gerçekten İzmir'e yakışan bir eser kazandırdık. 

İzmir-Aydın, İzmir-Çeşme ve İzmir-Çevreyolu projelerinin devamı niteliğindedir. Bu otoyol, Bursa ve İzmir için de daha verimli kullanılmasını sağlayacak.

Çevreye ve tarihe duyarlılığıyla bu otoyolun da ülkemize çok büyük katkısı olacaktır. Otoyolun akaryakıtta tasarrufu 255 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Bu önemli günde, bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Sayın Kılıçdaroğlu'na bu çağrıyı yaptık. Aramızda yoksun da mı göremiyorum? Biz İzmir ve İzmirliler'in hayrına olan her önemli günde yanlarında olmaya ehemmiyet veriyoruz. Önemli günlerde inşallah çok daha önemli projelerde İzmir'i donatmaya devam edeceğiz. 17 katrilyon yatırımla son 17 yılda İzmir'in çehresini değiştirdik. 

İzmir ve 25 ilçesine doğalgazı getirdik. Önümüzdeki zamanlarda bu hizmetlerin fazlasını sunmaya devam edeceğiz. 

Karşımızda çok güçlü bir ittifak var. Gezi olayları sonrasında olan her şeyin gerisinde bir tuzak var, bugün de benzer bir durum var. Oyunlara gelmeyeceğiz, kendi işimize bakacağız. Boş tartışmalarla geçirecek tek bir anımız yoktur. Asılsız iddialara yanıt verirken, asıl işlerimize de dört elle sarılacağız. 

Bay Kemal, "Doğu Akdeniz'de tüm ülkeler var" dedi, saydı, şu var, bu var... "Sadece Türkiye yok" dedi. Biz orada sondaj gemilerimizle, sismik araştırma gemilerimizle vardık. Sen bunları söylerken 2 sondaj gemimiz vardı, şimdi üçüncüyü de aldık, haberin olsun. 

Bizim Suriye'de birkaç şehidimiz var ama orada yüze yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak. 

Putin, Macron ve Merkel ile konuştuk yol haritamızı belirledik. 

 

son dakika son dakika haber