Bakan Bozdağ'dan peş peşe saldırılarla ilgili açıklama

Gündem haberleri Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, Bursa ve Gaziosmanpaşa'daki saldırılar ve sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bursa’da yaşanan saldırı hakkında Bozdağ, "1 infaz memuru hayatını kaybetti. Yaralılarımızın durumu iyi. İnfaz koruma memurları çok zor şartlar altında görev yapıyorlar. Faille ilgili güvenlik güçleri yakın takipte, İz sürmeye devam ediyor. İlk verilere göre önemli sonuçlara ulaştıklarını görüyoruz. Çalışma hızlı şekilde devam ediyor. Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen saldırı ile Bursa’da yaşanan saldırıların eş zamanlı ve kullanılanlar aynı. Saldırıların terör saldırısı olduğu bir gerçek. Bütün bunların hepsi Türkiye’de bir takım olaylarla gündemi değiştirme gayreti olduğunu da gösteriyor" dedi.

Bozdağ, "Cezaevlerinde işkence yoktur, kötü muamele yoktur. Şu ana kadar iddiaların hepsi asılsız çıktı" ifadelerini kullandı.

KAŞIKÇI DAVASI KARARI

Cemal Kaşıkçı davası hakkında konuşan Bozdağ, "Cemal Kaşıkçı dosyasında yargılama yapan mahkeme kararı, burada duruşmanın düşmesine dair karar yok. Yargı yetkisinin devri söz konusu değil. Yargılama Suudi Arabistan’da devam edecek" dedi.

SIĞINMACILAR MESAJI

Bozdağ, sığınmacılar tartışmasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok yerinde farklı değerlendirmeler yapılıyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde de sığınmacılar hem uluslararası hukuktan hem de Türk hukuku çerçevesinde bulunuyorlar. Hukuka uygun ve hukuka uyarak bir muameleye tabi tutuyorlar, bundan sonraki süreçte de Türkiye aynı tutumunu devam ettirecek.

Hepimizin arzusu, barışın tesisi, güvenli ortam oluşması ve Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin ülkelerine dönmeleridir.  Türkiye zaten bunun için de Suriye’de barışın sağlanması, iç güvenliğin oluşturulması için büyük bir gayret sarf ediyor. Bugüne kadar pek çok sığınmacının Türkiye girişine engel olduğu gibi Türkiye içinde suça karışan pek çok sığınmacıyı sınır dışı etti devletimiz. Bu noktada alınması gereken tedbirleri alıyor.  Seçim 2023'te biliyorsunuz, bazı siyasiler tarafından istismar malzemesi yapılmaya başladığını görüyoruz. İstismarcılara fırsat vermemek lazım.

Kaynak: Haber Global TV

Gündem haberleri Bekir Bozdağ