Son dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ayçiçek yağı açıklaması

Gündem haberleri AK Parti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türkiye'nin Montrö tavrı takdir görmektedir. Savaşı artıracak yaklaşım içine girilmemesi son derece kıymetli bulunmuştur" dedi. Çelik, ayçiçek yağı stokları tartışması hakkında da konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları:

İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin birtakım liderleri vardı. Kimse böyle bir savaşı tahmin etmiyordu. Bu gelişmeler çerçevesinde silahsızlanmış Almanya'nın silahlanacağını söylemesi, Japonya'nın Kuzey Kore'ye karşı karar alması, tarafsızlığıyla bilinen İsviçre'nin tarafsızlığının sona ermesi, mevcut düzenin dikişlerinin söküldüğünü gösteriyor. 

Bir yandan NATO bir yandan Rusya'nın askeri temelde açıklamaları var. Şimdiye kadar diplomatik bir hat açılabilen 3. yola ihtiyaç var. Bir kere daha Türkiye'nin NATO içinden birilerinin akılsızca sorguladığı rolünün sorgulanamaz işlevi olduğu görülmüştür. 

Sonuçta insanlar ölüyor. İnsanların ölümünü durdurmak için girişimler gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı üzerinden kurulan diplomatik hat, kıymetini koruyor. AB açısından burada da yeterince diplomasi üretilemediğini, Türkiye'nin diplomasisinin kıymetli olduğunu söylemek gerekir. Bu da Avrupa'nın Türkiye'siz düşünülemeyeceğini net bir şekilde gösteriyor. 

Türkiye'nin NATO rolünü sorgulayan Macron'du. NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti gibi garip bir açıklama yapmıştı. Macron şimdi NATO'nun doğu kanadını güçlendireceğiz diye açıklama yapıyor. Bu bir kez daha kazanımların ne kadar sorumsuzca harcandığını, kriz ortamı çıkınca bunun kıymetinin bilindiğini gösteren bir tablo ortaya koyuyor. Türkiye'nin milli güvenliği için ortaya koyduğu güvenlik konseptinin Avrupa için de sağladığı net görüşmüştür.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN AB ÜLKELERİNE UYARISI..."

Bir diğer mesaj da çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız, Michel'e ifade etti. Avrupa'nın çeşitli yerlerinde, Dostoyevski'nin Tolstoy'un eserleri yasaklanıyor, Rus öğrencilerin atılması gibi konular gündeme geliyor. Bu son derece sakıncalı bir şeydir. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı çıkmak başka, Rus kültürüne karşı nefret söylemi üretmek başka şeydir. Cumhurbaşkanımızın bu konuda da AB ülkelerine uyarısı olmuştur. Kırım işgaline güçlü karşı çıkılsa bugün bu olmayacaktı. Gözmezden gelindiği için bugün bu tablo ortaya çıkmıştır. 

Realist olmak gerekir. Rusya'nın güvenlik kaygılarının da giderilmesi gerekir. Sınırları konusunda hassasiyet üretilmesi gerekir. Kırım'ın işgali tanınsın. Donetsk ve Luhansk'ın işgali tanınsın gibisinden Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü yok edecek bir takım yaklaşımlara onay veriyoruz değil. 

Türkiye'nin Montrö tavrı takdir görmektedir. Savaşı artıracak yaklaşım içine girilmemesi son derece kıymetli bulunmuştur. Yaptırımlar sorusu soruluyordu. Bizim burada özel bir durumumuz var. Her zaman Türkiye BM yaptırımlarına katılıyor onun dışındaki yaptırımlara uzak duruyor. Rusya ile konuşuyor olmamız, işgalin sona ermesi açısından da kıymetlidir. 

HERZOG'UN ZİYARETİ

(Herzog - Erdoğan görüşmesi) İsrail Cumhurbaşkanı'nın bu seyahati kritik bir sürece işaret ediyor. İsrail Başbakanı da Moskova'daydı. Onların da yürüttüğü diplomasi var. Bu mesele ayrıntılı konuşulacaktır. İkili ilişkilerde bir ara var. Hangi adımların atılacağının da netleşeceğini düşünüyorum. 

(CHP Sözcüsü Öztrak'ın enflasyon açıklaması) Bu toplantı sırasında siyasi partilerin yaptıkları açıklamalar bana geliyor. Bunu gönderdiği zaman arkadaşlar yanlış göndermiş olabilirler emin misiniz dedim, sonra kendim baktım. O kadar absürd bir açıklama ki, emin olmak istedim. Ne kadar yanlış bir açıklama, çirkin bir açıklama. Bir eleştiriniz varsa söylersiniz. CHP'nin görüşü budur. Söylersiniz. Başka devletlerin yapıp ettiğinden, ambargodan referans alarak, işgal durumunu bu şekilde ucuz polemik konusu yaparak buradan argüman üretmenin siyasi basiretle alakası yok. 

AYÇİÇEK YAĞI TARTIŞMALARI

(Ayçiçek yağı stoku tartışmaları) Bu meseleleri düzenli olarak ele alıyoruz. Sahadan gelen verileri değerlendiriyoruz. Dünyada gıda tedarik zinciri ile ilgili sıkıntılı dönemdeyiz. Bu konuda Cumhurbaşkanımız gelen en küçük haberi bile en ayrıntılı şekilde incelettiriyor. Zaman zaman sıkıntılar olabilir ama Ticaret Bakanlığımız, Tarım Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız net açıklama yapıyorlar. Bunun gıda sıkıntısı olmadığını ifade ediyorlar. Stokçuluk konusunda da hassas çalışma yürütülüyor. Sosyal medya kontrolsüz alan. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, her an sürekli olarak ilgilenmeye mecburuz, burada esas olan vatandaşlarımızın Bakanlıkların açıklamalarını takip etmeleridir. Cumhurbaşkanımız talimatlarını vermiştir, gereken adımları atıyoruz. 

MİÇOTAKİS'İN ZİYARETİ

Yunanistan dosyası kapsamlı bir dosya. Yunanistan'ın şunu anlaması lazım, komşu olan biziz. Bu sorunları ancak biz çözebiliriz. Türkiye'nin Mavi Vatan hassasiyeti sorgulanabilir, eleştirilebilir değildir. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti Ömer Çelik