İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden kuvvetli sağanak uyarısı! İstanbul, Ankara, İzmir, Bolu için alarm
17 Mayıs 2025 hava durumu raporunu yayımlandı. İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden kuvvetli sağanak uyarısı geldi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları ile Manisa, Bolu, Karabük ve Samsun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara Bölgesi ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Marmara Bölgesi ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır
TOZ TAŞINIMI UYARISI: Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalama, görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
BAKANLIKTAN UYARI: İçişleri Bakanlığı, yarın İzmir için "turuncu", 18 il için "sarı" meteorolojik uyarı yaptı. Yapılan uyarıda vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.
VALİLİKTEN UYARI: Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre; İlimizde aralıklarla devam eden yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, yarın (#Cumartesi) öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Sağanak ve gökgürütülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yer yer fırtına (75 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin, meteorolojik değerlendirme ve erken uyarılarının takip edilmesi gerekmektedir.
AKOM UYARI: Sistemin etkisiyle 17 Mayıs Cumartesi sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kısa süreli hamlelerle fırtına şiddetinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, bunun beraberinde gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanmasının beklendiği bildirildi.
Akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülen yağışların, özellikle öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli şekilde etkili olabileceği belirtilen açıklamada, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölge genelinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
BALIKESİR 17°C, 25°C
Yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
EDİRNE 14°C, 22°C
Çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
İSTANBUL 15°C, 21°C
Sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
KIRKLARELİ 12°C, 21°C
Çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
EGE
Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
A.KARAHİSAR 11°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu
DENİZLİ 16°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu
İZMİR 19°C, 25°C
Yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MANİSA 20°C, 26°C
Yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
AKDENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
ADANA 17°C, 32°C
Parçalı bulutlu
ANTALYA 19°C, 25°C
Parçalı bulutlu
HATAY 17°C, 35°C
Parçalı bulutlu
ISPARTA 12°C, 25°C
Parçalı bulutlu