Sırf acı diye çöpe atanlar pişman olacak! Zeytinin acısını almak isterseniz tek yapmanız gereken buymuş
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan zeytin bazen acı çıkabilir ya da beklediği sürede acımaya başlayabilir. Bu durumda zeytinleri çöpe atanlar ise yazımızı okuduktan sonra pişman olacak. Meğer zeytinin acısını almak için tek gereken buymuş.
Acı zeytinin acısını almak için bazı doğal yöntemler bulunuyor. Pratik bilgiler içerisinde zeytinin acısını almanın püf noktası olan bu doğal yöntemler ile zeytinin gerçek tadına varabilirsiniz. Acı zeytinleri çöpe atmadan önce uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri suda bekletmektir.
Zeytinlerin acısını almak için zeytinleri uygun bir kaba aktarın ve üzerine su ilave edin. Bu şekilde zeytinlerin suyunu her gün yenileyerek 2 hafta boyunca kapta bekletin. Su ile her gün daha da yumuşak tat elde eden zeytin 2 haftanın sonunda tam kıvamında yenilebilir hale gelmiş olacaktır.
Zeytinin acısını almak için kullanabileceğiniz bir diğer doğal yöntem de su yerine sirkede bekletmektir. Zeytinleri 1 hafta boyunca sirke içerisinde bekleterek acısının tamamen gitmesine yardımcı olabilirsiniz.