Özel hastanenin önünde skandal... Can çekişerek hayatını kaybetti, soruşturma başlatıldı!

Kocaeli'de bir özel hastane önünde fenalaşarak yere yığılan vatandaş dakikalarca can çekişerek hayatını kaybetti. Personelinin ölen vatandaşa müdahale etmemesi ile ilgili Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi’nde bulunan Özel Merkez Hastanesinin önünde meydana gelen olayda, Sebahattin Duru (60) isimli vatandaş fenalaşarak bir anda yere yığıldı.

Duru’nun fenalaştığını gören vatandaşlar hastane personeline bağırarak yardım istedi. Hastane personeli ise Duru hastanede olmadığı için müdahale edemeyeceklerini söyledi. Vatandaşlar daha sonra cep telefonları ile bir yandan o anları görüntülerken, diğer yandan da 112 Acil Yardım hattını arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen Duru kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Duru’nun cenazesi otopsi incelemesi için morga kaldırıldı.

Olayla ilgili Duru’nun yakınlarının suç duyurusunda bulunacağı öğrenilirken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi incelemelerinde Duru’nun kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği belirlendi.

Yaşanan olayın gündeme gelmesinin ardından Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

HASTANE AÇIKLAMADA BULUNDU

Özel Merkez Hastanesi, hastanenin fenalaşan kişiye müdahale edilmediği iddiaları üzerine yazılı açıklamada bulundu. Hastaneden yapılan açıklamada gerekli tüm müdahelenin yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Belirtilen tarihte sabaha karşı bir vatandaşımızın Özel Merkez Hastanesi acil servis kapısından giriş yaparak 'Acil hekiminiz var mı? Şurada bir adam ölmüş galiba bayağı da olmuş' demesi üzerine kısa süre içerisinde gerekli aksiyonu alınmış, bahse konu kişinin 112 ekibi ile Merkez Hastanesi acil servisine intikali sağlanmıştır. Acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta maalesef geri döndürülememiştir. İşbu konu ile ilgili gerekli soruşturma Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılmış olup, bu kasıtlı videoyu çeken kişinin yardım etmek yerine görüntüsünü kayda alması ve bunu hikayeleştirmeye çalışması insanlıktan uzak trajik bir tutumdur."

Hastanenin gerekli yasal işlemlere başladığı ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Merkez Hastanesi bölgede 25 yıldan fazla süredir faaliyet gösteren, günde 500'den fazla kişinin güvenerek başvurduğu, şu ana kadar gerçekleştirdiği sadece doğum sayısı on binlerle ifade edilen bölge halkının sevgi ve saygısına mazhar olmuş bir sağlık kurumudur. Ülkemizin yaşadığı pandemi süresince üzerine düşen tüm görevleri de eksiksiz yapmıştır, yapmaktadır. Hastanemizi yalan yanlış beyanlarla suçlamaya çalışan kişilere karşı gerekli yasal başvurular yapılmıştır. Mütevaffanın acılı yakınlarına başsağlığı diler, bu denli hassas davranılmış bir vakada bu şekilde anılmanın derin üzüntüsüyle, konuyu bilgilerinize arz ederiz."

Özel hastanenin önünde skandal... Can çekişerek hayatını kaybetti, soruşturma başlatıldı! - Resim : 3

Kaynak: DHA

Kocaeli