MSB: Ermenistan, terörist ve paralı askerleri geri göndermeli, işgale son vermelidir

Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı
MSB: Ermenistan, terörist ve paralı askerleri geri göndermeli, işgale son vermelidir

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ermenistan bu terörist ve paralı askerleri geri göndermeli, saldırılarına ve Azerbaycan topraklarındaki haksız işgaline son vermelidir" denildi. 

MSB, Karabağ'daki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Azerbaycan'daki gelişmelerle ilgili olarak; bilindiği üzere, Ermenistan, 27 Eylül 2020'de başlattığı insanlık dışı saldırılarına, 10 Ekim ve 18 Ekim'deki ilan edilen ateşkeslere rağmen, doğrudan sivilleri ve yerleşim yerlerini, uluslararası hukuka aykırı olarak hedef almak suretiyle devam etmektedir.

Bu saldırılarda bugüne kadar Azerbaycan vatandaşlarından 85’i hayatını kaybetmiş ve 385’i yaralanmıştır.

Bölgede barış ve istikrarın tesisi için, Ermenistan bu terörist ve paralı askerleri geri göndermeli, saldırılarına ve Azerbaycan topraklarındaki haksız işgaline son vermelidir. Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin haklı davasında bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz.

Öz topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarırken şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz"

TERÖR OPERASYONLARI

MSB'den yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz bir ay içerisinde PKK/KCK Terör Örgütü mensuplarının; yurt içine geçişini kısıtlamak, yurt içinde/dışında barınmasını engellemek ve eylem kabiliyetini yok etmek maksadıyla; icra edilen operasyonlar neticesinde yurt içinde 53, yurt dışında 66 olmak üzere toplam 119 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi. 

SURİYE'YE DÖNENLERİN SAYISI

Açıklamada, ülkesine dönen Suriyelilerle ilgili olarak şöyle denildi:

"5 Mart Mutabakatı ile sağlanan ateşkes sonrası bölgenin emniyeti alınmış ve bölgede yaşanan insanlık dramına son verilmiştir. Bugüne kadar 400 binden fazla Suriyeli evlerine-yurtlarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde geri dönmüştür."

DOĞU AKDENİZ

Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili olarak, Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, kıta sahanlığımız içerisinde daha önceden belirlenen program dahilinde 12 Ekim'de başladığı faaliyetlerine 27 Ekim tarihine kadar devam edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Oruç Reis araştırma gemimize refakat ve koruma görevi icra edilmektedir.

TATBİKAT AÇIKLAMASI

30 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında İspanya, Romanya, Bulgaristan, Pakistan, İtalya ve Amerika Birleşik Devletlerinin katılımıyla denizaltılara karşı hava/su üstü ve denizaltı iş birliği ve ileri seviyede koordineli Denizaltı Savunma Harbi eğitimi sağlamak ve ilgili NATO usullerini denemek maksadıyla Mavi Balina-2020 Tatbikatı icra edilecektir.

TSK FAALİYETLERİ

Son 1 ayda dış kaynaktan 215 subay, 611 sözleşmeli er olmak üzere toplamda 826 personel temin edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmıştır. Böylelikle, 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra muvazzaf subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş/er olmak üzere yaklaşık 103.000 personel temin edilmiştir.

Kaynak: Haber Global TV

Milli Savunma Bakanlığı Azerbaycan Ermenistan