Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları düşüyor, yağışlar sürecek!

Bursa Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış
Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları düşüyor, yağışlar sürecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan bilgilendirmede, Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkisiyle hava sıcaklıkları düşmeye başlayacak. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesinin yanı sıra sağanak yağışlar da etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa ve çevresinin Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini söyledi.

Bursa ve çevresi bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıkları bugünden itibaren Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin altında seyredecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, "Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkisi ile hava sıcaklıklarının 24.06.2022 Cuma gününden itibaren hissedilir derecede azalması ve mevsim normallerinin yer yer altında seyretmesi
bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli hava olayları ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" denildi.

 

 

Kaynak: İHA

MGM Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bursa sağanak yağış