Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu açıldı! Seferler 10 gün ücretsiz

İstanbul

M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı bugün ilk sürüşünü yaptı. 10 gün boyunca ücretsiz hizmet verecek olan metroya, güzergahı olduğu için binenler kadar, merakından binen yolcular da vardı.

Temeli 2014 yılında atılan, 15 istasyonu olan ve 6 ilçeyi birbirine bağlayacak olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın ilk seferine ilgi yoğun oldu. 

SEFERLER 10 GÜN ÜCRETSİZ

Mecburi güzergahı olduğu için kullanan yolcular kadar, merak ettiği için gelen yolcular da vardı. İlk 10 gün seferlerini ücretsiz olarak yapacak metro hattı, İstanbul'un ikinci, Avrupa yakasının ise ilk sürücüsüz metrosu olma özelliği taşıyor. 

18 kilometre uzunluğundaki hatla birlikte İstanbul'daki metro hattı uzunluğu 172,25 kilometreye, toplu taşımadaki raylı sistem kullanım oranı ise yüzde 17,8'den yüzde 22,3'e yükselmiş oldu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu açıldı! Seferler 10 gün ücretsiz - Resim : 1

ENGELLİ VATANDAŞLAR DA DÜŞÜNÜLDÜ

Engelli erişimine yüzde 100 uygun olarak tasarlanan M7 hattında, engelli vatandaşlarla test sürüşü yapılarak gelen talepler doğrultusunda değişiklikler yapıldı. Araçlarda İndüksiyon Döngü Sistemi adı verilen sadece engelli bireylerin işitme cihazları aracılığıyla duyabileceği frekansta yayın yapılıyor.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu açıldı! Seferler 10 gün ücretsiz - Resim : 3

"İLK OLDUĞU İÇİN MERAKIMDAN GELDİM"

Metro seferine ilk gün ilgi yoğun oldu. Mecburen binen yolcular kadar merak ettiği için gelenler de vardı. Yolculardan Selahattin Şimşek, "İlk olduğu için merak ettim bindim. Normalde kullandığım bir güzergah değil ama ilk defa binmek için, görmek için geldim. Çok güzel bir hizmet yapmışlar. Herkese emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Korona beni korkutmadı. Tedbirliyiz. Maskemizi kullanıyoruz. Mesafemizi koruyoruz. İnşallah koronaya yakalanmayız" dedi. Gülbiye Kılıçoğlu, "Çok mutluyuz. Her gün kullandığım bir güzergahtı. Aktarmalı otobüslerle gidiyordum. Şu an çok iyi oldu bizim için. Eve gitmek için sabırsızlıkla bugünü bekliyorduk. Zamanımız yolda ölüyordu" şeklinde konuştu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu açıldı! Seferler 10 gün ücretsiz - Resim : 4

Kaynak: DHA

Mecidiyeköy Mahmutbey Metro