Mantık kitabında Mahmut Tuncer, sosyal medyayı karıştırdı, yayınevi açıklama yaptı

Mantık kitabında Mahmut Tuncer, sosyal medyayı karıştırdı, yayınevi açıklama yaptı

Ortaöğretim için hazırlanan test kitabında Mahmut Tuncer'in, "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, halay ise her yere" açıklamasının yer alması sosyal medyada yoğun eleştiriler aldı. Yayınevi ve Bakanlık açıklama yaptı

Ortaöğretim için hazırlanan mantık test kitabında Mahmut Tuncer'in sözlerine yer verilmesi sosyal medyada tartışmalara yol açtı. 
Eğitimci Selçuk Şirin'in "Mantıksızlık" başlığıyla paylaştığı yorum tartışmanın fitilini ateşledi.
Ortaöğretim öğrencileri için hazırlanan hazırlanan bir test kitabında Mahmut Tuncer'in "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere..." açıklamalarının yer alması kitabın bilimselliği konusunda tartışmalar başlattı. Tartışmaların üzerine yayınevinden açıklama geldi. Günay Yayınları, kitabın Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olmadığını açıkladı. Açıklamada, "Esprili olduğu için böyle bir görsel kullandık. Baskısı kaldırıldı. Yeni baskıda kullanmadık" ifadelerine yer verildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: OKULLARIMIZA SUNULAN BİR KİTAP VEYA MATERYAL DEĞİL
Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada bir sanatçının görseli ve sözleriyle paylaşılan kitapla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Sosyal medyadaki paylaşımda yer verilen söz konusu kitap, okullarımızda öğrencilerimize sunulan ders kitabı ve eğitim materyali değildir." ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "

SELÇUK ŞİRİN: MANTIKSIZLIK

Ünlü eğitimci Selçuk Şirin, "Mantıksızlık! Bir ders kitabında kendi öğrettiği konuyu popüler bir figürle değersizleştirdiğini ilk kez görüyorum. Özensizlik" yorumunda bulundu.
Şirin'in bu eleştirisine ise kitabın Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında çıkan bir kitap olmadığı, özel bir yayın evinin çıkardığı bir eğitim kitabı olduğu yanıtı geldi.

YAYINEVİNİN YAZARI: MİZAH

Kitabın yayıncısı olan yayınevinin yazarlarından Adem Uysal, sosyal medyada tartışmalara müdahil olarak, "Hocam, kitabın yazarı ilk bölümün kapağında böyle bir mizaha yer vermiş. Zaten diğer bölümlere bakarsanız başarı ve azim ilişkisine dair önemli sözlere yer vermiş, bazılarını ekliyorum. Kitabın tamamını incelerseniz küçümseyici tutumun gereksiz ve aceleci bir refleks olduğunu siz de görürsünüz" dedi.

PROF. DR. ERDEM: ZAYTUNGTUR DEDİM AMA...

Kitaba bir eleştiri de İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bahadır Erdem'den geldi. Erdem, "Çocukların eğitim kitabında böyle saçma sapan şey olmaz. Gerçek değildir, zaytungtur dedim. Ama maalesef gerçekmiş" dedi.

TÜRKÇE ÖĞRETMENİ BEDER: BİZİM KİTAPLARIMIZDA BÖYLE BİR ŞEY YOK

MEB'de Türkçe öğretmeni olan Levent Beder ise, "MEB test kitabı kullanılmasını önermiyor. Bu bildiğiniz herhangi bir öğretmenimiz tarafından hazırlanmış test kitabı. Bizim okul kitaplarımızda böyle bir şey yok" dedi.

Mahmut Tuncer ders kitabı