Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programında

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü oldu. Ünlü, canlı yayında koronavirüs aşısına ilişkin "Aşı orucu bozmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü oldu. 

Programdan öne çıkan başlıklar: 

KIZININ DÜĞÜN ELEŞTİRİLERİ

Kız düğününü erkek tarafı yapıyor. Düğünde erkek tarafı ısrarcı oldu. Ben yapmayın desem yanlış anlaşılırdı. İzinler alınmış.Ben iki maske taktım bir köşeye oturdum. Kızının düğününe gitmemek olur mu?. Kadınlara haremlik selamlık yapılmış. Oradaki kadınlar çarşaflı kadınlar bunları gazeteye verdiler. Erkek tarafının bize verdiği bilgi salon 3 bin kişilik ve şu kadar kişiye yer veriliyor. Yemek işi de olmadı. İzinler var dendi bu salonun sorumluluğunda. Ben mecbur gideceğim, kızımın düğünü.

PANDEMİYE NASIL BAKIYOR?

Evinde dur denilirken sen camiye gidersen olmaz. Eski senelere göre teravih yoğunluğu zaten son zamanlarda düştü. Diyanet "evde kılınsın" dedi. Bu uygun elbette. "Teravihe gideceğim" diye çıkacak, istismar edilecekti. 

"BİLEREK VİRÜS BULAŞTIRAN KATİL HÜKMÜNDEDİR"

Kovid olduğunu bile bile gezip birinin ölümüne sebep olursan katil hükmündedir. Ecel değişmez ama katil olursun. 

AŞI YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI?

"AŞI ORUCU BOZMAZ"

Hanefi mezhebine göre, aşı orucu bozmaz. Bazı müstehikin görüşlerine göre bozar diyen alimler de var. Eğer oruçken vurunduysanız, ramazandan sonra bir gün oruç tutun. 

KENDİNİ NASIL TANIMLIYOR?

Din alimi denildiğinde utanıyorum.Çünkü kendimi yeterli görmüyorum. Malumatım kadarıyla bildiğimin alimi, bilmediğimin talibiyim. Bana yazar da diyebilirler. 

TARİKATLARA BAKIŞI

Devletin kanunlarına göre zaten tarikatlar kapalı. Bu tarikatları millet kapatacak. Biz bu tarikatları yıllardır söyledik. FETÖ'yü, Ali Kalkancı'yı, Adnan Oktar'ı. Adnan Oktar FETÖ'ye fason çalışıyordu. Millet, din, ilim ile uğraşanın ve para, ırz tuzaklarından nefret ediyor. "Dinler arası diyalog Türkiye'yi işgal projesidir" dediğimde olanları gördük. 

"HDP İLE İTTİFAK OLUR YARARLANIRLARSA MİLLİ OLARAK SIKINTI OLUR"

Demirtaş'a methiye düzen İmamoğlu'nun yaptığı yanlıştı.  "Ekrem bey,  özür dilerse  oy verilir dedim. Çözüm sürecinin de aleyhinde konuşan biriyim. Doğu Perinçek bizi kırıp geçiren biridir. Ama Doğu Perinçek ile birçok konuda aynı fikirdeyiz. Parti din değildir. Her çeşit adam vardır. İcraatlara bakmak lazım. Vatana millete faydalı görülünce verilir. Siyasetin dini imanı yok. 

"İLAHİYAT OKUYANLARDA DA DEİZM ARTIYOR"

Deizm, ilahiyat okuyanlarda da artıyor. Deizm ya da ateizmin çoğalması bu durumda kaçınılmaz. Çözüm arıyoruz. Öyle bir durumdayız ki gençlerin nerden kafasını karıştırıyorlar. Gençler neyi sorguluyor. Biz bunların cevaplarını vermeye çalışıyoruz. 

AYASOFYA İMAMININ GÖREVİ BIRAKMASI

Boynukalın'ın iyi bir din alimi olduğunu duydum. Ancak tanımıyorum. Laiklik devletin olmazsa olmazı diye bir konusu yok. Ben şahsen laikliği savunmam ben devletçiyim. Laiklik görüşü belirtmişse bu onun özgürlüğüdür. Destekler desteklemezsin farklı. Tıpkı emekli amirallerin Montrö bildirisi yayınlaması gibi.

"ÖNEMLİ FABRİKALAR TEKELLEŞMESİN"

Önemli fabrikalar tekelleşeceğine keşke alkol satılması özelleşse. Tıpkı Milli Piyangoda olduğu gibi. Mili kısmı da çıksa güzel olur. 

Kaynak: Haber Global TV

candaş tolga ışık Az Önce Konuştum Haber Global Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü