Kılıçdaroğlu'dan Enis Berberoğlu açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyleyerek "Hangi bedel hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın; bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olarak yayınladığı video ile açıklamalarda bulundu. 

CHP lideri Berberoğlu'nun vekilliğinin Anayasa'ya aykırı olarak düşürüldüğünü söyleyerek, 82. Madde vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, "Anayasa 83. Maddesi şöyle söylüyor: Tekrar seçilen vekil hakkında soruşturma ve kovuşturma Meclis'in yeniden dokunulmazlığının kaldırmasına bağlıdır. Bu maddenin de gereği yapılmadı" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği düşürüldü. Haksız yere düşürüldü. Hukuka, Anayasa'ya aykırı olarak düşürüldü. Bunu tartışıyoruz. Enis Berberoğlu ne yaptı? Saygın bir gazeteci Enis Berberoğlu, saygın bir siyasetçi. Türkiye'yi bilen, tarihini bilen değerli bir insan Enis Berberoğlu.

Haksız yere mahkum edildi, adaletsiz yere mahkum edildi. Demokrasinin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. CHP olarak biz koşullar ne olursa olsun demokrasiyi sonuna kadar savunacağız.

Daha önce söylemiştim. Bu memlekete gerçek bir demokrasi gelinceye kadar mücadele edeceğiz. Yine söylemiştim; bu mücadelede eğer bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP'liler ödeyecektir diye. Enis Berberoğlu o bedeli ödeyenlerden birisidir. Berberoğlu, Yargıtay kararından sonra tekrar milletvekili seçildi. Haksızlığı AYM'ye götürdü. Adalet istiyordu, hak istiyordu, hukuk istiyordu. Anayasa 83. Maddesi şöyle söylüyor: Tekrar seçilen vekil hakkında soruşturma ve kovuşturma Meclis'in yeniden dokunulmazlığının kaldırmasına bağlıdır. Bu maddenin de gereği yapılmadı. Çünkü adaletin olmadığı yerde hukuk da Anayasa da olmuyor. TBMM vesayetten kurtulamıyor.

Ama benim bu millete bir sözüm var. Ne olursa olsun, hangi bedel hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın; bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz. Bunda kararlıyız. Bedeli ne olursa olsun, bu bedeli de ödemeye razıyız."

Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu