İstanbul'da korkutan deprem!

Son dakika... İstanbul'da Silivri açıklarında 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde en büyüğü 3,4 en küçüğü 1,2 büyüklüğünde olan 15 artçı sarsıntı daha kaydedildi. Silivri'deki bazı okullar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

AFAD verilerine göre; saat 11.00'deki deprem Silivri'nin 20.18 kilometre açıklarında gerçekleşti. Derinliği 5,36 kilometre olarak kaydedilen deprem başta İstanbul olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Marmara'da gelecekte önemli bir deprem beklediklerini belirterek, "Küçük depremler hiçbir zaman büyük depremin enerjisini almazlar. Büyük deprem üretme potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve hazırlık safhasında olduğunu bize işaret ediyor." dedi.

15 ARTÇI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin 15 artçısı var. En büyüğü 3,4 en küçüğü 1,2 büyüklüğünde. Depremden öncede 3 büyüklüğünde bir deprem var ancak öncü olup olmadığına ilişkin bir şey söyleyemeyiz." dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN   AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Marmara Denizi Silivri Marmara Ereğlisi açıklarında saat 11.00'de 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valiliği'nden bir son dakika açıklaması daha geldi. Deprem nedeniyle valilikten yapılan açıklamada, "İlimizdeki hiçbir okulumuzda eğitim öğretimi kesintiye uğratacak yönde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" denildi.

OKULLAR TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Depremin en çok hissedildiği Silivri'de bazı okullar boşaltıldı. Öğrenciler dışarıya çıkarıldı.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI: CAN VE MAL KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL

Haber Global canlı yayına bağlanan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şunları söyledi: "Şu anda bize ulaşan can, mal kaybı ve yaralanma söz konusu değil.  Yetkililerden bu depremim büyük bir depremin tetikleyicisi olmadığı bilgisini aldım. Deprem gerçeği ile İstanbul'un da Silivri'nin de yüzleşmesi gerekiyor."

UZMANLARDAN DİKKAT ÇEKEN YORUMLAR

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu, “Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın da geçtiği bir bölge olduğu için, deprem oldukça tehlikeli. Gerçekleşmesi beklenen büyük İstanbul Depremini tetikleyeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Depremin fay hattının açık olduğunu gösterdiğini belirten Gündoğdu, depremin 5 kilometre derinliğinde geçtiğini kaydetti.

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Marmara Denizi'de olacak bir deprem sadece İstanbul'u değil Marmara Denizine kıyısı olan tüm illeri etkileyecektir. Bu depremim 3,7'ye kadar çıkacak artçıları da olabilir" dedi.

 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz depremle ilgili şu ifadeleri kullanıldı: "Depremin olduğu yer Orta Anadolu çukurluğu dediğimiz yer. Sığ olduğu için oldukça geniş bir alanda hissedilmesi olağan. Hassas bir bölge. İstanbul için büyük deprem olmasını beklediğimiz fayda olan bir deprem. Bir süre beklemek lazım."

İstanbul'da korkutan deprem! - Resim : 1

son dakika son dakika haber