Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Mart Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Mart Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Çanakkale Savaşı'nın gizli kahramanları mayınlarla ne zaman tanıştık?

Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na ve İğneada açıklarına gelen mayınlar kısa süreli paniğe neden olurken, boğazlar 19. yüzyıldan beri mayınlara alışkın. Deniz mayınları Türkiye coğrafyasının çevresinde ilk kez ne zaman kullanılmaya başlandı? Çanakkale Savaşı'nda ne rol üstlendiler?

Bir pişmaniye nasıl dava konusu olur?

Türkiye'de pek çok gıda üreticisi ve satıcısı ürünlerinin 'aşağılandığı' gerekçesiyle soluğu mahkemede alıyor. Pişmaniye sevmeyenler, döner yemek istemeyen tanınmış isimler soluğu adliyelerde alabiliyor. Peki bunun hukuki altyapısı ne? Gıda ürünü satanları gerçekten zarara uğratıyorlar mı?

Film gibi tören Oscar | Ödülü almayanlar... Sahneye çıplak koşanlar... Uyumsuz sunucular...

Oscar ödül törenlerinde kimlerin kazandığı kadar gece yaşananlar da yıllarca hatırlanıyor. Örneğin 94. tören için en fazla Will Smith'in, Chris Rock'ı tokatlaması konuşulacak. Peki önceki yıllarda neler olmuştu?

Kimsenin sormadığı soru: Peki şimdi Chris Rock nasıl hissediyor?

Dünya dünden beri Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokadı konuşmakta. Oscar'ın önüne geçen ve bir süre daha gündemde kalacak olan olay hakkında Akademi soruşturma başlattı. Üzerine pek çok söz söylenen olaya ilişkin görece daha az konuşulan detay ise Chris Rock'ın düştüğü durum ve hissettikleri...

Satürn halkalarına veda ediyor! Peki neden ve ne zaman?

Güneş Sistemi'nin en büyük ikinci gezegeni olan Satürn kendisini görüntü olarak diğer gezegenlerden ayıran meşhur halkalarına veda ediyor. Dev bir gaz bulutu olan ve 83 uydusu bulunan gezegenin halkalarının oluşma hikayesi ise evrenin oluşumuna dair ipuçları içeriyor.

Kaynak: Haber Global TV