Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (20 Eylül Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (20 Eylül Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Taksi özel alan mı kamusal alan mı?

Taksilere kamera takılması yeniden gündemde. Kimi uzmanlar taksinin 'özel alan' olduğu gerekçesiyle kayıt alınmasına karşı. Peki otobüslerde kamera olmasına neden tepki yok? Taksi kameraları özel hayatın gizliliğini ihlal eder mi? Taksilerdeki sistem görüntülerimizi kaç gün elinde tutabilecek?

11 ayda 3 kez Covid geçiren kadın hiç mi antikor üretemedi? ?

11 ayda 3 kez Covid-19'a yakalanan aşısız bir kadın 'bazı insanlar doğal yoldan antikor üretemiyor mu?' sorusunu akıllara getirdi.

Neden ortada doğalgaz yok?

Dünya uzun süre sonra ilk kez doğalgaz sıkıntısı ile karşı karşıya. Rusya gibi büyük üreticiler yerinde duruyor. Peki sıkıntının kaynağı ne? Uzmanlara göre iklim krizi büyük bir doğalgaz sorunu doğurmuş olabilir.

Böyle açlık görülmedi: 400 bin insan günde belki tek öğün yiyor

Resmi kayıtlara göre dünyada 400 bin kişi kıtlıkla mücadele ederken bir bu kadar insan sadece Etiyopya'nın Tigray bölgesinde her gün yaşam ve ölüm arasında gidip geliyor.

Birleşik Krallık sistemi değiştiriyor: Kilo mu, pound mu?

Brexit planını hayata geçirip AB'den çıkan Birleşik Krallık, bir kritik kararın daha eşiğinde. 1965'ten beri uzunluk, ağırlık ve hacim ölçümlerinde imparatorluk sisteminin yanında metrik sistemi de kullanan ülke metrik sisteme veda ediyor. Peki bu kararın sebebi ne?

Kaynak: Haber Global TV