Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (17Ağustos Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (17Ağustos Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

17 Ağustos'ta yüreklere gömülenler | 23 yıl geçti, hala kayıplarını arıyorlar!

Marmara Depremi'nin üzerinden tam 23 yıl geçti. O kara günde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve kalplere gömüldü. Deprem sonrası cenazesi bulunmayanların aileleri ise üzerinden seneler geçmesine rağmen hala mücadelelerini zorluklar içinde sürdürüyor.

3 SORU- 3 CEVAP Deprem travmaları ile nasıl başa çıkılır?

17 Ağustos Depremi'nin üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen hala küçük bir sarsıntıda 'Sallandık mı?' korkusu ve travmaları yaşayan insanlar var. Özellikle bu deprem travmaları nasıl atlatılabilir? Deprem travması insan hayatında nasıl hasarlar bırakır?

Enflasyon sadece ekonomik bir sorun değil... Toplumu nasıl etkiliyor?

Sıklıkla ve yüksek bir oranda fiyatların arttığı bir dönemdeyiz ancak enflasyon sadece ekonomi biliminin alanına giren bir sorun değil. Yüksek enflasyon toplumsal dengeleri ve tüketici alışkanlıklarını da değiştiriyor. Enflasyonist dönemde dürüst ticaretin kuralları da şaşabiliyor.

Sosyal medya nesli anne-baba oldu: Arkadaşlarımın çocuğumun fotoğraflarını paylaşmasını istemiyorum

Sosyal medya artık arkadaşlık ilişkilerimizi “çocuğumun fotoğrafını paylaşma” meselesiyle de etkiliyor. Çocuklarının fotoğraflarını paylaştığı için bazı arkadaşlarıyla görüşmediğini belirten kişilerin sayısı artıyor. Buna sosyal medyayla büyüyen nesil de dahil...

Hizmet çalışanlarına öfkeyi pandemi mi artırdı?

Nezaketiyle meşhur İngiltere'de hizmet sektörü çalışanlarının maruz kaldığı kabalıklar gündemde. Hizmet çalışanlarına kötü muamele ülke medyasına konu olacak seviyelere yükselmiş. Uzmanlar bunun ardındaki nedenlerden birinin pandemi olabileceğini belirtiyor.

 

Kaynak: Web Özel