Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (16 Ağustos Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (16 Ağustos Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Avrupa'da kuraklık zeytinyağı üretimini vurdu! Türkiye bu açığı kapatabilir mi?

Avrupa'nın haftalardır mücadele ettiği aşırı sıcaklar zeytinyağı üretimini de ciddi şekilde etkiliyor. Peki, yaz kuraklığını Avrupa kadar hissetmeyen Türkiye'de zeytinyağı üretimi bu sene nasıl olacak? Türkiye, İtalya ve İspanya'da azalan zeytinyağı ihracatını ikame edebilecek kapasiteye sahip mi?

İkinci ergenliğini yaşayanlar... 'Sorumluluk almaktan kaçıyorlar'

İş yerinde hemen hemen herkesin hala ergen gibi davranışlar sergileyen arkadaşları vardır. Bu insanlar her ne kadar eğlenceli görülseler de, zaman zaman çevresindeki insanları zor durumda bırakabiliyorlar. Bu insanların ergen gibi davranmasının ise birçok nedeni mevcut.

Herson belirsiz bir geleceğe bakıyor: Referandum mu? Yoksa...

Herson, Ukrayna'nın Rusya kontrolündeki bölgelerinden biri. Şehir Rus kuvvetleri tarafından ele geçirilen ilk büyük Ukrayna şehri. Oldukça kritik bir şehir olan Herson'da yaşayanlar Moskova'nın sonraki adımları konusunda gergin bir atmosferde bekleyişlerini sürdürüyor.

Bu çağda bu önyargı! Doktorlar beyaz ve erkek olunca...

ABD'de yapılan bir araştırma 'placebo'ların (ilaç gibi verilen etkisiz maddeler/boş ilaçlar) etkisinin bilinçaltındaki önyargılarla da ilişkili olduğunu ortaya koydu. Çarpıcı çalışmada beyaz ve erkek doktorlardan placebo alan beyaz hastaların daha hızlı "iyileştikleri" gözlemlendi.

İnsanlar gibi rüya mı görüyorlar?

Bilim insanları, zıplayan örümceklerin de memeliler ve kuşlar gibi REM uykusuna dalıyor olabileceğine dair önemli bulgulara ulaştı. İnsanların en net rüyalarını REM uykusu sırasında gördüğü biliniyor. Buna göre bu örümcekler de tıpkı insanlar gibi rüya görüyor olabilir.

Kaynak: Web Özel