Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (12 Nisan Salı )

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (12 Nisan Salı )

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Ruslar Donbas'la başladığı yere geri mi döndü? 'Ukrayna'nın tamamı yerine...'

Ukrayna'nın tamamının işgalinden önce Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıyan Rusya askeri gücünü Donbas bölgesine kaydırdı. Savaşın 48'inci gününde ihtilafın çıktığı alana tekrar dönülmesi ne anlama geliyor? Donbas'ta silahlar patlamaya yakın...

Yazın doğalgaz faturası yok ancak klimalı bir elektrik faturası?

Elektrik ve doğalgaz faturaları son ayların en çok konuşulan konularından biri. Yakında doğalgaz faturasından kurtulacağız ancak klimanın düğmesine basarken bu yaz bir başka düşünebiliriz.

Kapitalizmin sembolü Manhattan zor durumda! 'İsterlerse Antarktika'dan çalışsınlar...'

Kapitalizmin sembol noktalarından Manhattan can çekişiyor. Dünyaca ünlü gökdelenlerde eskisi kadar insan yok. Pek çok firma salgın öncesindeki gibi büyük ofis alanlarına kira vermek istemiyor. Bazıları çalışanların evden çalışması için ellerinden geleni yapıyor.

Tahta bıçak çeliğin yerini alabilir mi?

İnsanlık tarihi kadar eski bıçak üretimi büyük bir dönüşümün eşiğinde. Yapılan bir akademik araştırma sonucu çelik bıçaklardan 23 kat daha etkili tahta bir bıçak üretilebildiği ortaya kondu. Peki tahta bıçak çeliğin yerini alır mı?

İsmail Kartal’ın prensi: Osayi Samuel

Fenerbahçe’nin İngiliz futbolcusu Osayi, İsmail Kartal yönetiminde 15 resmî maçta da ilk 11’de forma giyen tek isim oldu. 8 gole ulaşan Zajc ise, kariyerinin en golcü lig performansını egale ederek, rekorun kıyısına geldi.

Dünyanın havası en kirli şehirleri neden Hindistan'da?

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi, dünyanın havası en kirli başkenti oldu. Hava kirliliğinin en büyük nedenlerinden biri ise tarladaki hasat sonrası atıklarını yakmak için çıkarılan anız yangınları. Ancak çiftçiler için geliştirilen ve anızları yok eden bir sprey, hava kirliliğinin çözümü olabilir...

Kaynak: Haber Global TV