Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (12 Ağustos Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (12 Ağustos Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Özel üniversitelerin zamları hukuka uygun mu, öğrenciler ne yapmalı?

Kamuoyunda bir süredir özel üniversitelerin yeni dönem öncesi yaptıkları zamlar gündemde. Öğrenciler, üniversitelerin ilk kayıt öncesinde vadettikleri oranların çok üzerinde zamlar yaptıklarını dile getirirken protestolarını da sürdürüyor. Peki zamlar hukuka uygun mu? Öğrenciler ne yapabilir?

İsimler değişiyor, vurgun aynı! 'Güvenli ses tonu, konuya hakimiyet, beden dili...'

Yüksek kâr vaadiyle ortaya çıkan şirketlere her yıl yüz binlerce insan milyonlar kaptırıyor. Ankara'da 40 bin üyesi bulunan 'Deterjan Pazarı' isimli saadet zinciri de çöktü. Peki ama buraya para kaptıran insanlar nasıl ikna ediliyor? İkna olmak gerçekten bu kadar kolay mı?

Bir balık neden sağır olur? Çiftliklerde...

Tonlarca tüketilen çiftlik somonlarının kötü bakım koşulları sebebiyle sağır olduğu ortaya çıktı. Aydınlık ortamda beslenebilen bu hayvanlara sürekli olarak ışık verilmesi hızlı büyümelerine sebep oluyor.

Enerji fiyatlarının enflasyon üzerinde nasıl bir etkisi var?

Türkiye ve dünya yüksek enflasyonla mücadele etmeye çalışırken, yükselen küresel enerji fiyatları da işleri zorlaştıran etkenlerden biri. Peki enerji fiyatları enflasyonu nasıl etkiliyor?

Yeni günah keçisi maymunlar! DSÖ açıkladı...

Maymun çiçeği dünya çapında bir endişe yaratırken isminden ötürü oklar maymunlara çevrilmiş durum. Brezilya'da 10'u aşkın maymun saldırganların elinden kurtarırken bunların 7'si yaşamını yitirdi. DSÖ Sözcüsü "Maymunların bir suçu yok" diyor. Hayvanlar ise ilk kez insanların hedefinde değil...

 

Kaynak: Web Özel