Erdoğan'dan AK Parti'nin 18. yıl dönümünde önemli mesajlar

AK Parti'nin 18. yıl dönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu davada yolunu kaybedenler olmuştur. AK Parti yoluna devam edecek ama bu kutlu yolda yolunu şaşıranların esamesi dahi okunmamıştır, okunmayacaktır. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 18. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ATO Congresium'da düzenlenen programda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Tam 18 yıl önce 2001 yılı Ağustos ayında AK Pati'nin kuruluşunu ilan etmiştik. Hamdolsun AK Parti 18. yaşına ulaştı. Partimiz artık yeni bir safhaya gelmiştir. Bugün partimizden giren liseli ve üniversiteli gençlerimiz yarın yarın aynı görevleri devralacaklardır. 

Bu davada yolunu kaybedenler olmuştur. AK Parti yoluna devam edecek ama bu kutlu yolda yolunu şaşıranların esamesi dahi okunmamıştır, okunmayacaktır. AK Parti organik bir partidir.  

Gözleri ve gönülleri başka yerde olanlar başarısız olurlar. AK Parti, ancak kendisi gibi olmaktan çıktığında misyonunu kaybeder. Tıpkı bu çatının altından ayrılanlar gibi milletle irtibatını kaybederek yolunu şaşırdığı gün AK Parti'nin de vadesi dolmuş demektir.  

Demet Akalın ile olan görüşmeyi anlattı 

Meğerse bu ara (Demet Akalın) İstanbul-İzmir otobanından gitmiş. O yolların güzelliğini görünce de bize iftihar dualarını ifade ediyor. 426 kilometre bir yol. Ve tüm bu yolda kaza riski adeta yok oluyor. Ve elinizi kolunuzu sallaya sallaya yolculuk yapıyorsunuz. Bir sanatçı da biliyorsunuz Instagram'dan mesaj attı; Bu yolları yapanlardan Allah razı olsun" dedi. Fakat CHP'nin bir tane mensubu, hani o pusulaların üstüne yatan vardı ya, onlar o işten anlar, o da dava açacağını söylüyor. Yetmedi bizimle ilgili de dava açacakmış. Fakat sanatçı maşallah dimdik duruyor 'hiç umrumda değil' diyor. Mesele bu, inanmak. Ben de kendilerine döndüm teşekkür ettim. 

Bu ülkeye demokraside ve ekonomide Cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yaptırmıştır.

Erdoğan'dan AK Parti'nin 18. yıl dönümünde önemli mesajlar - Resim : 1

Doğu Akdeniz mesajı 

Bu ülkeye demokraside ve ekonomide Cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yaptırmıştır. Doğu Akdeniz'de çalışmalarımızı sürdüreceğiz, oradan çekilmek yok, haklarımızı biliyoruz. Bu ülkeye demokraside ve ekonomide Cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yapmıştır. 18 yıllık parti tarihimizin her dönemi farklı güçlerle mücadeleyle de geçti. Çok şükür ne milletimize verdiğimiz sözlerimizi aksattık, ne de bunlara pabuç bıraktık. Artık bu ülkeye karşı tuzak kurup oyun oynamak eskisinden çok daha zor ve masraflı. Masada ve sahada netice almak için arkanızda güç olması gerekir, Türkiye artık birinci lige çıkmıştır. 

Hafıza kayıtlarımızın içinde olanları da vakti geldiğinde milletimizle paylaşacağımızı şimdiden burada söylüyorum. Bu kayıtların içerisinde çok şeyler var. Kim kimdir bunları milletimizin bilmesi lazım.

Ülkemizin ve milletimizin bekası için daha büyük bedelleri ödemekten çekinmeyiz, yeter ki Türkiye ayakta kalsın.

Cumhur İttifakını diri tutmaya, dik tutmaya da gayret edeceğiz. 

AK Parti kongre süreci

Hedef, kanaat önderleri kimlerse bunları seçip çıkartmak ve kadromuzu bu kanaat önderleriyle güçlendirmektir. Büyük kongre sürecimiz önemli bir fırsattır. Belde, ilçe, il kongrelerimizi başlatıyoruz. Mevcut kadrolarımızla beraber herkesi kongre sürecimize aktif olarak katılmaya davet ediyorum. Kanaat önderleri kimlerse kadromuzu onlarla güçlendireceğiz. Daha da ileriye gidiyorum. Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, ş uanki konumumuzdan daha ileriki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın. 

Cumhur İttifakı mesajı

Cumhur İttifakı ile çok partili siyasi hayatımızda sadece ülke ve millet için bir ittifakın kurulabileceğini göstermiş olduk. Cumhur İttifakı'nı dik tutmaya gayret edeceğiz, yolumuza devam edeceğiz. Kuruluşumuzdan bugüne en çok ana muhalefetin ve uzantılarının yalanlarından, tutarsızlıklarından çektik. Milletimize Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile neler yaptık anlatacağız. Birileri yeni yönetim sistemini karalamaya çalışsa da milletimiz oyunu vermiştir. Mevcut kadrolarımızla beraber herkesi kongre sürecimize aktif olarak katılmaya davet ediyorum. Kanaat önderleri kimlerse kadromuzu onlarla güçlendireceğiz. Daha da ileriye gidiyorum. Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şuanki konumumuzdan daha ilerki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın.

Putin ile görüşme

Sayın Putin ile bugün görüştük ve İdlib'deki gelişmeleri ele aldık. İlerleyen günlerde de Sayın Trump ile görüşme gerçekleştireceğim. 

son dakika son dakika haber