Düğün salonları ne zaman açılacak?

Düğün salonları ne zaman açılacak?

Restoran ve kafelerin yanında spor salonlarının da açılmasıyla en çok merak edilen bir diğer sorunun cevabına sıra geldi: Düğün salonları ne zaman açılacak?

Kabine toplantısının ardından eğlence yerleri dışındaki cafe ve restoranların 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren açılacağını açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni normalleşme adımlarını sıraladı. Fakat özellikle başlayan düğün sezonu nedeniyle en çok merak edilen soruların başında düğün salonları ne zaman açılacak konusu yer alıyor. Erdoğan'ın açıklamaları arasında her ne kadar düğün salonlarının açılış tarihi net olarak yer almasa da daha önce ortaya çıkan normalle planına paralel giden kararlar çerçevesinde aslında düğün salonlarının açılış tarihi de belli oldu kabul ediliyor. Aynı normalleşme planında 1 Haziran 2020'de açılacağı belirtilen cafe ve restoranların açılış tarihinin plan paralelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da teyit edilmiş olması gözlerin plandaki düğün salonları detayına çevrilmesine neden oldu. Peki planda düğün salonlarının açılış tarihi ile ilgili hangi tarih öngörülüyordu?

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı tarafından hazırlanan normalleşme planına göre düğün salonlarının tamamen açılma tarihi 1 Temmuz 2020 olarak planlanıyor.

Önce berber ve kuaförler ile AVM'lerin açılması kararı, futbolda liglerin açılması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına haftanın 1 günü sokağa çıkma izni ve 20 yaşa sokağa çıkma yasağının 18 yaş altına çekilmesiyle başlayan süreçte düğün sezonunun yaklaşması nedeniyle gözler düğünlerin ve nikahların nasıl yapılacağına çevrilmişti.

Taslak metinde düğün salonu, sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinde kısıtlamaların kaldırılma tarihi ise 1 Temmuz 2020 olarak planlandı. Düğün salonlarının açılışının sosyal mesafe düzenlemesiyle birlikte önümüzdeki günlerde resmen açıklanacağı tahmin ediliyor.  

Sosyal mesafenin daha kolay ayarlanabildiği açık hava düğünlerine iznin ise 1 Temmuz'dan daha erken bir tarihte çıkma olasılığı yüksek görülüyor.