Doğu Karadeniz'de sağanak etkili oldu: Mahsur kalan 14 kişi kurtarıldı

Doğu Karadeniz'de sağanak etkili oldu: Mahsur kalan 14 kişi kurtarıldı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sağanak nedeniyle Trabzon'un Yomra ilçesinde Özdil-Oymalı grup yolu heyelan sonucu ulaşıma kapandı, Rize'de ise Karadeniz Sahil Yolu göle döndü. Sağanak nedeniyle mahsur kalan 14 kişi kurtarıldı.

Trabzon’un Yomra ilçesinde, sağanak nedeniyle bazı derelerin su seviyesi yükseldi, taşkın riski oluştu. Özdil-Oymalı grup yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapalı grup yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Sürmene ilçesinde sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu göle döndü, sürücüler araçları ile güçlükle ilerledi.  

Rize’de etkili olan sağanak nedeniyle Güneysu, Derepazarı ve İyidere ilçelerinde yollarda su birikintileri oluştu.   

MAHSUR KALAN 14 KİŞİ KURTARILDI

Trabzon’da etkili olan sağanak nedeniyle Yomra ilçesi Kıratlı mahallesinde 14 kişi, 2 konutta mahsur kaldı. Sel ve heyelan riski bulunan konutlarda kalanlar, AFAD ekiplerinden yardım çağrısında bulundu. Eve ulaşan ekipler, 2’si yaşlı ve yatalak, 2’si bebek 14 kişiyi tahliye ederek güvenli alana ulaştırdı. 

SEL VE HEYELAN UYARISI VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trabzon, Giresun, Ordu, Rize ve Artvin’de yerel olarak kuvvetli, şiddetli sağanak ile gök gürültülü sağanak görüleceği uyarısında bulunarak sel, heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.