Dışişleri Bakanlığı "üzüntü içindeyiz" diyerek acı haberi duyurdu

Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı "üzüntü içindeyiz" diyerek acı haberi duyurdu

Hakkari Valiliği ve Beyrut Büyükelçiliği görevini üstlenen emekli Tuğgeneral Yunus Güçel, ikamet ettiği İstanbul'da vefat etti. Dışişleri Bakanlığı başsağlığı mesajı yayınladı.

Hakkari'nin eski valisi, emekli General Yunus Güçel İstanbul'da vefat etti. emekli Tuğgeneral  Yunus Güçel 1980-1982 yılında Hakkari’de vali olarak görev yaptı. Hakkarililer tarafından sevilen değerlerden olan evli ve iki çocuk babası Güçel, 1982-1986 yılında ise Beyrut Büyükelçisi daha sonrada başka ülkelerde büyükelçi olarak görev yaptı.Güçel'in cenazesinin yarın İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "1982-1989 yılları arasında Bakanlığımızda görev yapan Lübnan ve Güney Kore'de Büyükelçi unvanıyla Devletimizi temsil eden, Kore Gazisi Emekli Tuğgeneral camiamızın değerli mensubu Yunus Güçel'i 22 Temmuz 2021 tarihinde kaybetmemizin derin üzüntüsü içindeyiz. Merhum büyükelçimizin cenazesi 23 Temmuz 2021 cuma günü saat 16.00'da İstanbul Üsküdar Selimiye Camii'nde düzenlenecek askeri tören ve cenaze namazını müteakip Karacahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Mehuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz" denildi.

 

Dışişleri Bakanlığı