Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'doğal gaz krizi' açıklaması: Avrupa ektiğini biçiyor, bizim sıkıntımız yok

Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turu öncesi basın toplantısında konuştu. Erdoğan doğal gaz krizi için, "Avrupa ektiğini biçiyor, bizim kış için sıkıntımız yok" dedi. Yunanistan'a uyarısını yineleyen Erdoğan, "Bir gece ansızın gidebiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı kapsayan Balkan turu öncesi basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Yunanistan'a mesaj vererek, "Bundan sonra Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını verecektir. Aksi takdirde, bir gece ansızın gidebiliriz" dedi.

Erdoğan, doğalgaz kriziyle ilgili soruya, "Bizim doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa aslında ektiğini biçiyor. Sayın Putin'in tutumu, ben de siz böyle yapıyorsanız, böyle yaparım diyor" yanıtını verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Ülkemizin dengeli tutumunun bu coğrafyadaki tüm halklar tarafından takdirle karşılandığına şahit oluyoruz. Ziyaretimin ana gündemini Bosna Hersek'te 1 yılı aşkın süren siyasi krize çözüm çabaları oluşturacaktır. Bosna Hersek'in toprak bütünlüğüne olan desteğimizi vurgulayacağım. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ikili ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edeceğiz. İkinci durağımız olan Belgrad'a geçeceğiz. Sırbistan'la karşılıklı olarak mevcut işbirliğimizi her alanda geliştirme iradesine sahibiz. İkili ilişkilerimizi Sayın Vucic ile tüm boyutlarıyla ele alacağız. Ardından Zagreb'e geçeceğiz. Hırvat muhataplarımızla Bosna Hersek başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunacağım. 

SORU CEVAP

(Sırbistan-Kosova arasındaki bölgede tansiyonun yükselmesi) Aynı zamanda Sırpların ağırlıkta olduğu bölge. Burada geçmişten bu yana maalesef arzu edilmeyen sıkıntılar hep yaşandı. Orada ağırlıkta şu anda da 3 başkandan bir tanesi olan değerli arkadaşımız, bu sırada kendileriyle de bundan önceki görüşmelerimizde bize karşı çok olumlu yaklaşımda bulunarak, Türkiye'nin yaklaşımlarına biz de olumlu bakarız gibi ifadeleri var. Bu seyahatte bu konuyu da Vucic ile ayrıca görüşeceğiz. Temennimiz odur ki, oradaki sıkıntıları da Vucic'in ağırlık koyması ile aşarız diye düşünüyorum. 

(Yunanistan'ın S-300 ile radar kilidi atması) Bu konuyla ilgili olarak savunma bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreteri gerek diğer temsilcileri ile görüşmeleri sürdürüyor. Kilit atma olayında hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında olduğu için kendilerine çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyetteler. Şahsımın da son hafta içinde yaptığım konuşmalarda buraya yönelik açıklamaları, sizlere de yansımıştır. Bundan sonra Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını verecektir. Aksi takdirde, bir gece ansızın gidebiliriz. 

"BİZİM DOĞALGAZ SIKINTIMIZ YOK, AVRUPA EKTİĞİNİ BİÇİYOR"

(Doğalgaz krizi) Bizim doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa aslında ektiğini biçiyor. Sayın Putin'in tutumu, ben de siz böyle yapıyorsanız, böyle yaparım diyor. Kendisi elindeki bütün imkanlarını ve silahlarını kullanmaktadır. Bunların da en önemlisi doğalgazdır. İstemeyiz ama böyle bir durum Avrupa'da gelişiyor, Avrupa bu kışı ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek