Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Kurallara uyulmazsa sınırlamalar geri gelir

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Kurallara uyulmazsa sınırlamalar geri gelir

Millet Bahçeleri'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edildiğini hatırlatarak "Maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmeli. Aksi takdirde sınırlamalar yeniden gündeme gelir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 10 millet bahçesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. 

Ankara'da yapılan törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz." dedi.

"Halkım cumartesi-pazar da artık hafta içinde olduğu gibi serbesttir" ifadesini kullanan Erdoğan, kurallara uyulmadığı taktirde sınırlamaların yeniden gündeme geleceğini söyledi. 

Erdoğan, Ilısu Barajı'na eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun adının verildiğini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Dünyadaki kimi şehirlerin merkezinde yer alan devasa park ve bahçeleri seyreden milletimiz artık Ankara'da ve diğer illerimizde bu tür mekanlardan bizzat istifade edecek.

Şehircilik geleneğimizin sembolü olacak millet bahçelerimizden 13'ünü daha önce hizmete açmıştık. Bugünkülerle birlikte 23 millet bahçesine ulaşıyoruz. 2023 yılına kadar 81 vilayetimizin tamamını millet bahçeleriyle donatmış olacağız. 

Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan planlı şehircilik hamlesi kısa bir süre içerisinde sabote edilmiştir. Türkiye'nin şehircilik geçmişi istikrarsız bir şekilde ilerledi. Türkiye 1990'lı yıllara artık bu yükü taşıyamaz hale gelmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldığımızda şehirdeki binaların neredeyse 4'te 3'ü kaçak yapı konumundaydı. Türkiye'nin hemen her yerinde benzer bir durum söz konusuydu.

Son 18 yıldır ülkemiz, yılda 500 bin ile 1 milyon arasında yeni konutun inşa edildiği görünüm sergilemiştir.

SOKAK KISITLAMASI İPTALİ

Esasen sokağa çıkma yasağını düşünmüyorduk. Binli sayıya ulaşan vaka sayısı ile birlikte tekrar kısıtlama konusunu gündeme almak zorunda kaldık. Dün gece ise bu durum ilan edilmişti. Ancak vatandaşlarımızdan aldığımız tepkiler ile kararımızı yeniden gözden geçirdik. Bu kararın farklı ekonomik ve sosyal kayıplara yol açacağını anlamış olduk.

Bunun için Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizde uygulanacak olan kısıtlamayı iptal etme kararı aldım. 

Vatandaşlarımız maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmeli. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz. Cumartesi-pazar kısıtlaması kaldırılmıştır. Böylece halkım cumartesi-pazar da artık hafta içinde olduğu gibi serbesttir. 

Hizmet siyasetimizin çıtasını daha da yükseğe çıkartarak ülkemize eser üretmeye devam edeceğiz.

Savunma sanayiinde hepsi birbirinden önemli projelerimiz artık sonuçlanma aşamasına geldi. Askerimiz Libya'da kuzey Irak'ta, İdlib'de, terörle mücadelede destan yazıyor. Son birkaç gün içerisinde Libya'da Libyalı kardeşleriyle verdikleri mücadelede hedeflenen planlara doğru yürüyor. 

10 MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Konuşmanın ardından Bursa, Batman, İstanbul, Samsun, Sivas ve Trabzon'a videokonferansla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan millet bahçelerinin açılışını il protokolünün katılımıyla gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Kurallara uyulmazsa sınırlamalar geri gelir - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve katılımcılar, Diyarbakır, Sakarya, Elazığ ve İstanbul Ayazma'daki millet bahçelerini de hizmete açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da katıldığı ilk açık alan programına yaklaşık 100 kişi davet edildi. Törenin yapıldığı alanda sosyal mesafe kuralına uygun oturma planı düzenlendi, katılımcıların ateşi ölçüldü ve dezenfektan dağıtıldı.

Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

Erdoğan, tören alanına gelişinde Ankara Millet Bahçesi inşaatını inceledi ve alana ağaç dikti.


son dakika son dakika haber