Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de toplu açılış töreninde önemli açıklamalara imza attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bunlar mı bize zincir vuracak, bizi tanıyacaklar. Ya efendice ya da derslerini ala ala tanıyacaklar ama eninde sonunda bu milleti, bu devleti, bu çelikten idareyi tanıyacaklar. Kayseri'den yükselen bu ses inşallah birilerine ders olur, mesaj olur, ibret olur. Rabbim hepinizden razı olsun. buradan tüm dünyaya şu gerçekleri bir kez daha ifade etmek istiyorum. Görmek istene gözleri duymak isteyen kulaklar, konuşmak isteyen diller için geçerlidir. Bunların ülkemize olan husumetleri, oyunlarını bozduğumuz, tuzaklarını başlarına yıktığımız için her şeyin önüne geçmiş durumda. 

9 Ekim tarihinden bugüne kadar akılla mantıkla, devlet yönetimi, diplomatik nezakatle davranışımız yaptığımız her şey çok basittir. Sınırlarımızda terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğiz, Suriyelilerin evlerine dönmesi için çalışıyoruz. Görüşmek, konuşmak, müzakere etmek gerekiyorsa onu yapıyoruz. Askeri olarak vurup geçmek gerekiyorsa onu da yapıyoruz. Böyle bir ortamda teröre karşı samimi olan herkesin bizimle olmasıdır. Giderek büyüyen bir sıkıntı haline dönüşen Suriyelilerin evlerine dönmesi için bize destek verilmesini istiyoruz. Baktılar ki Türkiye'yi sahadaki teröristleri vasıtasıyla durduramayacaklar başka yollar denediler. Son 10 günde maskeleri düştü, kimin kim olduğunu gördük. Mecburen ülkemize gelme arzusu gelişti. 'Biz terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık' dedik. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Uluslararası siyasette devlet devletle masaya oturur, bir devlet teröristlerle, terör örgütüyle masaya oturmaz. Birileri oturuyor diye biz de mi oturacağız. 

Kuzeyden güneye 20 mil, yani 32 km derinliğinde bir güvenli bölge oluşturma kararlılığımızı tekrarladık. Irak sınırından batıya 400 km'yi ifade ettik. amacımız kimsenin kanını dökmek, çatışmak olmadığını söyledik. Hedefimizde sadece teröristlerin olduğunu söyledik. Bunların buradan çıkması halinde Barış Pınarı Harekatı'nın sona ereceğini söyledik. Çarşamba günü yaptığımız grup toplantısında bu işin 1 gecede bitirilmesini söyledik, pazarlık sünnettir diyerek, mevzilerin yıkılması, silahların alınması, bölgeden çıkmaları için 120 saat verdik. Salı günü süre bitiyor. Yazdığımız mutabakatı 13 maddelik metne dönüştürdük. ABD ile konuyu kamuoyuna açıkladık. Neyi nasıl istediğimizi, hangi şartlar altında gerçekleştireceğimizi söyledik. OIursa olur, olmazsa teröristlerin başını ezmeye devam ederiz. Dün akşam Sayın Trump'la konuştum, bunları görüştüm. Salı günü Sayın Putin'le Soçi'de görüşeceğim, ona da bunları anlatacağım, çünkü bir hal çaresi bulmamız lazım. 

Türkiye en başından beri ortaya koyduğu şartlardan en küçük bir sapma göstermemiştir, tam tersine kendi taleplerimizi muhataplarımıza anlatarak önemli bir diplomasi kaydettik. Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa, geçmişte olduğu gibi beklemeyeceğiz, harekata devam edeceğiz. Kahraman askerlerimize, ülkemizle birlikte aynı safta savaşan Suriye Milli Ordusu mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bu mücadelede bize destek veren siyasi partilere, ülkelere, kuruluşlara, milletimize teşekkür ediyorum. 

Melikgazi ve Koca Sinan Keykubat Millet Bahçeleri şehrimizin çehresini değiştirecek, en yakın zamanda inşaasına başlanacak. Develi, Bünyan ve Yahyalı'da toplam 300 yataklı hastane çalışmalarımız sürüyor. Hızlı tren için şu an proje çalışmaları tamamlandı ihale aşamasına gelindi. Havalimanının genişletilmesini de ihale aşamasına getirdik. Erciyes Kayak Merkezi'nin ünü sınırlarımızı aşan bir yer haline geldi, bunu ülkemize AK Parti kazandırdı. 

son dakika son dakika haber