G20 Zirvesi'nden koronavirüse karşı ortak mücadele kararı çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla koronavirüs gündemiyle toplanan G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi 2 saat 15 dakika sürdü. Zirve sonrası yapılan açıklamada, "Koronavirüse karşı ortak bir cephe oluşturmaya hazırız" denildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gündemiyle toplanan G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katıldı.

Zirveye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve G20 Türkiye Şerpası Hayrettin Demircan da katıldı.

Erdoğan'ın Tarabya'daki Huber Köşkü'nden iştirak ettiği zirve 2 saat 15 dakika sürdü.

G20 LİDERLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Zirve sonrası yapılan açıklamada, "Koronavirüse karşı ortak bir cephe oluşturmaya hazırız. Koronavirüs için gerekli bütün tedbirleri alıp finansal adımları atacağız" ifadelerine yer verildi

G 20 Zirvesi ortak bildirisinde alınan kararlar şöyle:

-İhtiyacı olan tüm ülkelere yardım edilecek ve toplum sağlığı ve mali tedbirler konusunda koordinasyon sağlanacak.

-Salgını kontrol altına almak için gerekli tüm sağlık tedbirleri alınacak ve yeterli finansman aranacak.

-G20 ülkeleri koronavirüs salgınıyla baş etmek için ne gerekiyorsa yapacak.

-G20 liderleri küresel ekonomiye 5 trilyon dolar aktarmak için kendi ekonomilerini korumak üzere çeşitli tedbirler alacak.

G20 Zirvesi'nden koronavirüse karşı ortak mücadele kararı çıktı - Resim : 1

BAKAN ALBAYRAK'TAN ZİRVE AÇIKLAMASI

Zirveye ilişkin bir açıklama da Hazine Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanımız ile katılım gösterdiğimiz G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi'nde küresel salgınla mücadelede uluslararası işbirliğinin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.  Virüsün ülkeler arasına görünmez sınırlar koymasının önüne geçmek için dayanışmaya çok ihtiyacımız var." 

G-20 ÜLKELERİ

G-20 ülkelerini Türkiye'nin yanı sıra Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu oluşturuyor.

G20 Zirvesi'nden koronavirüse karşı ortak mücadele kararı çıktı - Resim : 2

Cumhurbaşkanlığı kaynakları zirveyi ilişkin görüntüleri sosyal medyadan paylaştı.

son dakika son dakika haber