CHP, Aylin Nazlıaka'nın af talebini kabul etti

CHP Parti Meclisi, ihraç edilen eski milletvekili Aylin Nazlıaka'yla ilgili kararını verdi. Nazlıaka'nın geri dönmesine dair yapılan oylamada PM üyelerinin 29'u kabul, 22'si ise ret oyu verdi.

CHP'nin PM toplantısında daha önce Atatürk portresinin indirilmesi tartışması nedeniyle 2016 yılında ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın affedilmesine yönelik talep bugün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında üçüncü kez ele alındı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Nazlıaka'nın partiye dönüşüne sıcak bakmasıyla birlikte bugünkü toplantıda daha önce iki kez reddedilen af talebi bu kez olumlu sonuçlandı.

Toplantıya 9 üye katılmazken, oylamaya katılan 51 PM üyesinden 29'unun kabul oyu vererek affedilmesine onay verdiği Nazlıaka'nın affına 22 üye ise ret oyu verdi.

Nazlıaka'nın CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nda aktif bir görev alması ya da CHP Ankara İl Başkanlığı'na aday olması bekleniyor.

Nazlıaka, 4 Mart 2016'da 26. dönem Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'ın odasındaki Atatürk resmini indirdiğini iddia etmesi üzerine partiden ihraç edilmişti.

son dakika son dakika haber