Bugün İstanbul... Kısıtlama bitti, akın ettiler!

koronavirüs

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasının ardından dışarı çıkan vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu. Olta balıkçıları da Galata Köprüsü ile Unkapanı Köprüsü'ne akın etti.

İstanbul'da güneşli havayı gören vatandaşlar sokaklara döküldü. Kafe ve restoranların kapalı olması nedeniyle kimi İstanbullular yiyecek ve içeceklerini alıp dışarı çıktı.

Üsküdar Sahili ve Kadıköy’de bulunan Caddebostan ve Moda Sahili’nde yoğunluk oluştu.

Bazı vatandaşlar yürüyüş yaparken, bazıları da deniz havası aldı.  Zaman zaman sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği gözlendi.

Bugün İstanbul... Kısıtlama bitti, akın ettiler! - Resim : 1

OMUZ OMUZA BALIK TUTTULAR

Galata Köprüsü  ve Unkapanı Köprüsü’nün her iki tarafı da kısa sürede oltasını alıp gelenlerle doldu. Yayaların da geçerken yoğunluk oluşturduğu köprüde, ‘Sosyal mesafe’ kuralı uygulanamazken, birçok kişinin de maskelerini kurallara göre  takmadığı görüldü.

Bugün İstanbul... Kısıtlama bitti, akın ettiler! - Resim : 2

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede tüm restoran ve lokantalarda müşterilere servis ile hizmet vermeleri yasaklanırken, Eminönü’ndeki sandallardan balık ekmek alan birçok kişi ise, hemen oradaki taburelerde, yaya geçidindeki merdivenlere oturarak karınlarını doyurdu. Bu sırada da, sosyal mesafenin uygulanmadığı göze çarptı.

Bugün İstanbul... Kısıtlama bitti, akın ettiler! - Resim : 3

Kaynak: DHA

koronavirüs