Bu haberleri okudunuz mu? Kaldırım işgali, motorin-benzin fiyatları, hatırlatma dozu, kağıt toplayıcılar, GAP

Bu haberleri okudunuz mu? Kaldırım işgali, motorin-benzin fiyatları, hatırlatma dozu, kağıt toplayıcılar, GAP

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

'Sürekli çöpün içindeyiz, bize Covid bulaşmaz'

Sayılarının 500 bini bulduğu ifade edilen kağıt toplama işçileri mide ağrısı ve kanlı öksürük gibi pek çok hastalıkla pençeleşiyor. Kimilerinin eşlerinde sebebi bilinmeyen rahatsızlıklar görülürken, işçiler aralarında Covid-19 vakasının ender görüldüğünü söylüyor.

Maçın keyfini kaçırdı

Ligin en keyifli maçlarından biri olacakken ve maç da öyle başlamışken, Hakem Ali Şansalan sahneye çıktı ve tüm keyfi kaçırdı.

Zor haftaya girmeden önemli galibiyet

Galatasaray Lokomotif Moskova deplasmanı ve Beşiktaş derbisi öncesinde önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı. Aslan'ın hala set hücumuna dönememesi dikkat çekiyor.

Hayvanlarına bakmayan sorumsuz adam arkasında bir katliam bıraktı

68 yaşındaki bir İngiliz emekli, 204 hayvanını kaderine terk etti. Çiftliği basan polis memurları gördükleri karşısında dona kaldılar. Az sayıda hayvan o cehennemden çıkabildi.

Uçan taksiler ne kadar yakın?

Bundan 20-30 yıl önce bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz her şey biraz gecikmeli de olsa hayatımıza giriyor. Uçan taksiler bunlardan biri. Sandığımızdan çok daha yakınlar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi GAP'a ne oldu?

Türkiye'nin bir dönem en çok konuşulan gündem maddelerinden biri GAP, yani Güneydoğu Anadolu Projesi'ydi. Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "GAP'ı gaptırmam!" diyerek sahip çıktığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük entegre projesi neden bitmedi, neden hala çok önemli?

6 soru 6 cevap | Motorin ve benzinde neler oluyor? Daha zam gelir mi?

Benzin ve motorine son dönemde gelen zamlar vatandaşı zorluyor. Bu zamlar daha ne kadar devam edecek? Dünyada durum ne?

Bill Gates'e kim 'dur' dedi?

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in şirkette taciz ettiği bir kadın ile işler ileri gittiğinde ona 'dur' diyen biri vardı. Şu an Bill Gates, Microsoft'ta değil, o 'biri' ise şirketin başında.

Ronaldo Manchester United'a ne verdi, ne aldı?

Cristiano Ronaldo Manchester United'ın bütün havasını değiştirdi. İmza atarken söz verdiği gibi golleri ardı arkasına sıralıyor. Ama gelişiyle teknik direktör Solskjaer'in kucağına büyük bir problem bıraktı...

Ne zaman spor yapacağız? 'Hayatımı değiştirdi!'

Antrenmanı hangi saat yaptığımızın da aldığımız sonuçlar üzerinde bir etkisi oluyor. Sabah ya da akşam tercihi üzerinden tartışmalar sürerken sabah erken saatte spor yapmanın etkileri üzerine düşünenler ortaya çarpıcı sonuçlar koymakta...

WhatsApp görüşmelerini ele geçirmek: Hakim kabul eder mi?

Eşinin kendisini aldattığını düşünen çiftler için partnerlerinin cep telefonuna ulaşmak çok önemli. Peki kocasının WhatsApp konuşmalarını mahkemeye sunan bir kadının bu delilini hakim kabul eder mi? Yasa dışı yollardan bu konuşmaları ele geçiren kişiler kaç para istiyor?

Şu sıralar yaşadığımız bir duygu: ‘Şimdi almazsam zam gelecek’

Şu sıralar herhangi bir şey satın almak isteyen çoğu insan elini çabuk tutmaya çalışıyor. ‘Ya zam gelirse’ korkusu ile harcamalar öne alınıyor. Bu harcamaların boyutu önemli değil, bir kulaklık da olabilir buzdolabı da…

Frexit: Avrupa Birliği'ni tedirgin eden gelişme... 'Ya Fransa çıkarsa!'

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Batı Avrupa'da barışın güvencesi olarak görülen Avrupa Birliği, Brexit'in ardından pandemiyle sarsıldı. Fransa'da Brexit'ten öykünen "Frexit" konuşulmaya başlandı... Peki Fransa'nın AB'den çıkma ihtimali neden endişe verici...

İş yerinde samimi ekipler daha mı başarılı?

Yapılan bir araştırmaya göre iş yerinde olduğu kadar dışarıda da görüşen, samimi olan, dedikodu yapan ekiplerin diğer birimlere göre daha başarılı olduğu ortaya çıktı. Tabii her şeyin bir sınırı var...

İki milli futbolcu ve bir seks kasedi...

33 yaşındaki performansı ile tüm dünyayı kendine hayran bırakan Karim Benzema, takım arkadaşı Mathieu Valbuena'ya seks kasedi şantajı yapmakla suçlanıyor. Davanın yeni duruşması bugün. Benzema gerçekten Valbuena'ya şantaj yaptı mı? Neden Valbuena'nın kariyerinin mahvolmasını istiyordu?

Vatandaş hatırlatma dozunu hatırlamadı!

Yıl başında aşı olan ve hatırlatma dozunu yaptırmayan kişilerin sayısı endişe veriyor. Bu vatandaşlar tabloda çift doz aşılı olarak görülse de şu an antikorları yok denecek kadar az...

Satılık ev arayan Tuzla ve Esenyurt'a! 'Birini kendime, birini bankaya aldım'

İstanbul'da kiralık ev bulmak çok zor. Satılık ev arayan orta veya orta üst gelirli vatandaşlar ise soluğu Esenyurt ve Tuzla gibi semtlerde alıyor. Yüksek konut faizleri halkı düşündürüyor. Fiyatların ucuzlaması için daire sayısının artması gerek. Ama müteahhitler inşaata başlayamıyor.

Cep telefonu bağımlılığı nasıl biter? 'Kendini aşamayan hiçbir insan...'

Cep telefonları elimiz ayağımız. Ama gerçekten böyle olmasına gerek var mı? Telefon ile daha sağlıklı bir ilişki nasıl kurulur? Akıllı telefonlardan tamamen uzak durmak mümkün mü? Kontrollü bir şekilde hayatımızda nasıl tutabiliriz?

Salgının anahtarı Covid hapının mı elinde?

Bazılarına göre salgının anahtarı Covid-19 haplarında. Çift doz aşılama oranı yüzde 5'in altında olan ülkelerin kurtuluşu bu haplarda görülüyor. Gelişmemiş ülkeler hastalığa çare bulana kadar Covid-19'un sona ermesi beklenmiyor.

İlişkide güç savaşları nasıl yönetilir?

Çiftler bir arada da olsa birlikte yaşanan hayatta, taraflar her zaman aynı şeyleri istemeyebiliyor? Peki yeri gelince kim geri adım atacak? İlişkiyi genelde hangi tip insanlar yönetiyor?

İstanbullu sokakta yürüyemiyor! Kaldırımın 4 metresi sana, 4 metresi başkasına...

İstanbul'da otomobil ile bir yerden bir yere gitmek işkence. Artık yeni bir işkence daha var: Kaldırımda yürümek. Daha doğrusu yürümeye çalışmak. Bağdat Caddesi'nde 8 metrelik kaldırımın 4 metresi yayaların. Beşiktaş Ihlamurdere'de kaldırımda yürümek Survivor'a katılmak gibi.

Sadece Valencia Fener’e yetmiyor

Önce şunu belirtmek lazım ki Avrupa ile Türk futbolundaki bariz farkı dün akşam yine gördük. Kendimizi kandırmayalım, futbolumuz epey geriye gidiyor.

Galatasaray'da bayram telaşı

3 maç sonunda gol yemeden toplanan 7 puan Galatasaray açısından çok özlenen bir durum. Son yıllarda Avrupa maçları öncesindeki karamsar telaş, yeniden bayram telaşına döndü.

Dünyanın büyük sorunu: Enflasyon

Enflasyon sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu. Türkiye'de sıkıntının kaynağını döviz fiyatları oluştururken yıllardır enflasyon nedir bilmeyen ABD ve Batı Avrupa halkı panik içinde... Bazı uzmanlara göre çözüm yok, bu sorun birkaç yıl daha devam edecek.

'Biri 'Tayvan için ölümüne' mi dedi? NATO'ya bunun için girmemiştik!'

Çin ile ABD arasında artan gerilimle karşı karşıya kalan Avrupa-Atlantik ittifakının üyelerinin eli kolu bağlanmış durumda. Fransa, AUKUS'la masadan itilmesine tepkili, Avrupa ise kaosa bulaşma taraftarı değil. Dengeler yeniden değişmek üzere... Ama nasıl?

İtfaiyeler, banknotlar... Mario Balotelli'nin iki günü!

Mario Balotelli, her zaman futbol dünyasının en özel çocuklarından biri oldu. Her yaptığıyla gündem olan Mario, tam 10 yıl önce sıradışı kariyerinin Manchester bölümünü yaşarken iki gün içinde öyle alakasız iki olay yaşadı ki ikisi de adeta kariyerinin özeti gibiydi...

Youtube nasıl bu kadar sessiz?

1 trilyon dolarlık değeri ile inanılmaz bir ekonomiye dönüşen YouTube, neden Facebook kadar eleştirilerin odağında değil? Şirketin bekle-gör stratejisi bugüne kadar başını pek çok dertten kurtardı.

4 maddede Pelkas'taki düşüşün sebebi

Geçen yıl Fenerbahçe'nin gol ayaklarından olan, taraftarın güvendiği isim Pelkas bu sezon henüz sahneye çıkmadı. Sebebi ne? Pereira'nın sistemine uymuyor mu, Almanya'da kaçırdığı penaltının etkisinde mi? 4 maddede anlatıyoruz.

Fransızlar artık toplu konutta oturmak istemiyor

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ortaya çıkan barınma ihtiyacı için Fransa'da başlayan toplu konut çılgınlığı 2010'lu yıllarla birlikte yeni sorunlara yol açtı. Artık gündem uzun site binalarının yıkılması...

Twitter bize iyi insan olmayı öğretebilir mi?

Sosyal medya ağlarının, özellikle de Twitter'ın bize yaşattığı duyguların başında öfke de geliyor. Twitter'da her konuda dönen bu büyük kavga, uygulamanın kitlesini de büyütürken aktif de tutuyor. Ancak bu sıralar Twitter, kavgalara noktaya koymayı, yangını söndürmeyi düşünüyor... Ama nasıl?

 

Kaynak: Haber Global TV