Bu haberleri okudunuz mu? Dövizdeki artış, emanet oylar, yabancı dil eğitmeni sorunu, hızlı test kitleri, bakanlıklarda isim değişikliği

Bu haberleri okudunuz mu? Dövizdeki artış, emanet oylar, yabancı dil eğitmeni sorunu, hızlı test kitleri, bakanlıklarda isim değişikliği

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Doktorların Almanca kursu ilgisinin sebebi ne? 'Dörtten yirmiye çıktık...'

Sağlık çalışanları arasında Almanca kurslarına başvuru arttı. Kurs yetkilileri talebe yetişmekte zorlandıklarını söylüyor. Hekimler neden Almanca öğrenmek istiyor? Yurt dışında çalışmak için belge alan sağlık çalışanı sayısı ne?

Seçim barajı düştü akıllara aynı soru geldi: Emanet oylar ne olacak?

Seçim sisteminde yaşanan değişiklik ve seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 7'ye inmesi tartışmaların yanında akıllara bir soru da getirdi. Emanet oylar ne olacak, hangi partilere gidecek?

Çeteler Berlin'i karıştırdı: 100 kişilik kavga ve havada uçuşan bıçaklar

Almanya'nın başkenti Berlin'in güneyi çete savaşlarıyla karıştı. Farklı etnik kökenlerin bir arada yaşadığı Neukölln semtine bu ara polis çok sık uğruyor.

Facebook 'Hodri meydan' dedi: 'Gelin, bakın...'

Teknoloji devi Facebook, eski çalışanı Frances Haugen'in ABD Senatosu'nda yaptığı suçlamalar ile köşeye sıkışmış durumda. Facebook'un en yetkili isimlerinden Nick Clegg, "Algoritmamızı inceleyebilirsiniz" dedi. Peki Facebook, şirketin en gizli kapılarını açmaya nasıl razı oldu?

İngiltere ligi artık İngiltere'ye sığmıyor: Paris, Helsinki, Lagos...

İngiltere Premier Lig rakipleri ile arayı çok açtı. Öyle açtı ki artık Ada'dan çıkıp evrensel bir değer olarak farklı ülkelerde maç yapması tartışılıyor...

Kurslar neden yabancı dil öğretmeni bulamıyor? 'Saati 100 TL'ye ders versem...'

Yabancı dil öğrenimi Türkiye'nin kronik bir eğitim sorunu. Şu sıralar dil kurslarında çalıştıracak öğretmen bulmak da zorlaştı. Online dersin kazancının tadını alan eğitmenler daha düşük ücretlere kurslarda tahtanın karşısına geçmek istemiyor.

Maskeler çocukları nasıl etkiliyor? 'Gelişime engel olabilir...'

Pandemi ile hayatımıza giren maskeler, çocuklar için farklı sorunlar yaratıyor olabilir: Yüzleri tanımak, mimikleri öğrenmek... Uzmanlar da bu konuya ilişkin farklı görüşlere sahip. Peki çocuklar maskelerin sosyal yönünden nasıl etkileniyor? Ne yapmak lazım?

90+9'da doğan umut

Letonya'da her şey bitti derken, son dakikalarda gelen baskı ve VAR'dan kazanılan penaltı, 2022 Dünya Kupası'na katılma umutlarımız yeşertti.

Bir çocuk yıldızın düşüşü: Brittany Murphy

Britney Spears ile babasının yaşadıkları bütün dünyanın dilinde. Peki erken yaşta şöhret merdivenlerini üçer beşer çıkan Brittany Murphy'nin ışığı nasıl sönmüştü? Çocuk yaşta gösteri dünyasına adım atan bazı isimler neyin eksikliğini çekiyor olabilir?

Kimse sesini çıkarmadı... Hastalarını uyuşturucuya alıştıran iğrenç doktor!

Hastalarını uyuşturucuya alıştıran hasta ruhlu bir doktor pek çok kadının hayatını kabusa çevirdi. Yaptıkları bilinmesine rağmen kimsenin sesini çıkarmaması başka bir skandalların kapısını araladı.

Fast food eskisi kadar 'fast' (hızlı) değil!

Fast food'un anavatanı Amerika Birleşik Devletleri'nde fast food eskisi kadar fast (hızlı) değil. Personel bulmak zor olduğu için restoran bölümleri kapandı. Arabaya serviste kuyruklar uzadıkça uzuyor... Sektörde neler oluyor? Zamlar neden işe yaramadı?

Hızlı test kitleri Türkiye'de neden kullanılmıyor? Evimizde kendimize test yapabilecek miyiz?

Yurt dışında eczanelerde, marketlerde satılan hızlı Covid-19 testleri Türkiye'de üretilmesine rağmen neden satılmıyor? Uzmanlar bu testlerin sonucuna her zaman güvenmemek gerektiğini bir PCR testi ile de sağlamak gerektiğinin altını çiziyor.

Fenerbahçe'de Trabzonspor maçının şablonu oluşuyor

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında ligin kritik dönemeçlerinden birine çıkıyor. Peki Mesut 11'e dönecek mi? Serdar Aziz iyileşmezse yerine kim oynayacak, Valencia'nın durumu ne olacak?

Kıyılardan ölüleri toplayan adam: Martin Zamora

Yıllardır Akdeniz'in sularında hayatını kaybeden göçmenler kıyılara vuruyor. Bu göçmenlerin bazılarının kimliği biliniyor, bazısı bilinmiyor. Kıyıya vuranların ailelerini bulan bir adam var ve bunu bedavaya yapmıyor.

5G çevreyi nasıl etkileyecek?

Daha hızlı bir internet altyapısı için ülkeler 5G'ye geçmeye hazırlanıyor. 5G baz istasyonları 4G'ye göre daha az enerji tüketecek ama çevreye daha zararlı olmasından endişe ediliyor.

Yavru domuza 100 gün boyunca baktı, yaptığı YouTube'da herkesi dehşete düşürdü!

Evinde beslediği sevimli yavru domuz Kalbi'yi 100 gün sonra pişirip yiyeceğini duyurdu. Her gün attığı videolara insanlar yalvaran yorumlar attı 100 gün 1 Eylül'de sona erdi. YouTuber, 10 binlerce takipçisi ve milyonlarca izleyicisini dehşete düşürdü...

Doğal kaynak zengini Rusya'nın ekonomisi nasıl?

Dünyanın en büyük siyasi güçlerinden biri olan Rusya'da ekonomi son yıllarda istendiği gibi değil. Devlet halkın yaşam standartlarını yukarı çekmeye çalışıyor. Peki doğal kaynak zengini bu ülke neden sıkıntı yaşadı? Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının sebebi ne?

Sanal dünyanın en sanal varlıkları: Görsel efektli influencerlar 

Sanal dünyanın en sanal varlıkları görsel efektle oluşturulan infulencerların yüz binlerce takipçisi var. Hiç yaşlanmıyorlar, skandallara karışmıyorlar ve sahiplerine iyi para kazandırıyorlar...

Merkez Bankası yönetimi neden bu kadar sık değişiyor?

Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişimleri son yıllara damgasını vuruyor. Kurumun üst yönetim yapısı neden bu kadar değişiyor? Piyasa bu değişimleri nasıl algılıyor?

Bir bürokrasi klasiği... Bakanlıkların adı neden değişir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişti. Bu kritik değişim akıllara geçmişte yaşanan değişimleri getirmekte. Bakanlıkların isim değişiklikleri adeta Cumhuriyetimizin bir geleneği! Peki bu değişimler hangi sebeplerle oluyor?

Fenerbahçe'nin takım savunması mı, Trabzon'un hücumu mu? 

Zirvenin en tepesindeki iki takımın maçı varsa ve bu iki takım da Fenerbahçe ile Trabzonspor’sa maçın heyecan ve beklenti katsayısı da artıyor.  Gelelim bu iki takımın artılarına, eksilerine, maç içindeki kritik eşleşmelere...

İstanbul'da geçinemeyenlerin çözümü: Gitmek

Geçim sıkıntısı ile İstanbul'dan ayrılmak isteyen vatandaşların sayısı artıyor. Dar gelirli halk belediyeye başvurarak taşınma yardımı istiyor. Memurlar ise İstanbul'dan ayrılmak için uygun fiyatlı takaslar (beyaciş) peşinde...

Dolardaki artışta halkın talebi ne kadar rol oynuyor?

Geçmiş yıllardaki kur artışlarında vatandaşın dolara olan talebinin de kur fiyatlarını yukarı çıkardığına şahit olmuştuk. Bu kez bu talep düşük gözüküyor.

Tek başına tura katılanlar: Kalabalıklar içinde yalnız bir seyahat…

Pandemi ile birlikte özellikle yurt dışına seyahat etmek zorlaştı. Bir ton evrak işi ile uğraşmak istemeyenler belki de hayatlarında ilk kez tek başlarına turlara katılıyor.

'Var mı hastalanmak isteyen?' Her şeyi değiştiren çalışma!

Covid-19'la mücadelede aşıların oynadığı rol malum. İnsanlığın Covid-19'un nasıl bir hastalık olduğuna ilişkin elde ettiği bilgilerin temeli ise geçmişte yapılan, riskli ancak devrim niteliğinde bir araştırmaya yatıyor. O araştırmaya pandemide de başvuruldu...

Electronic Arts'ın artık FIFA'ya ihtiyacı yok mu?

28 sene önce dünyaya açılmak için FIFA ismine ihtiyaç duyan Electronic Arts firması şimdi bu 'yükten' kurtulmak istiyor. FIFA ismi olmayan bir FIFA oyunu tutar mı? Hangi tarafın diğerine daha çok ihtiyacı var?

Çalış Fransa çalış!

Fransa çalışmıyor. En azından hükümet böyle düşünüyor. 2030 hedeflerini yakalamak isteyen ülke nasıl daha çok çalışacak? Fransızlar çok mu fazla tatil yapıyor? Haftalık çalışma süresinde Avrupa birincisi Türkiye'yi geçebilirler mi?

Rugby sporunda 'erkek adam tayt giyer mi?' tartışması

Dünyanın en maskülen sporları arasında gösterilen rugbyde bazı oyuncular tayt giyebileceklerini öğrendikten sonra çok sevindi. 'Hayatta giymem' diyenlerin sayısı da az değil...

Almanlar bankada unuttukları paranın peşinde

Almanya'da unutulan banka hesapları büyük sorun olmaya başladı. Vatandaşlar ölen yakınlarının mirasçısı olduklarını kanıtlamak için banka banka geziyor.

Duyduklarımız mı hissettiklerimiz mi gerçek?

İnsan kendine alternatif gerçeklik yaratabilen bir canlı. Yanlış bildiğimiz bir gerçekle yüzleşince beynimiz otomatik olarak bazı aşamalardan geçiyor. Duyguların önüne gerçek bilgiyi koymak sanıldığından daha zor.

 

Kaynak: Haber Global TV