Bu haberleri okudunuz mu? Bosna Hersek, Anadolu Parsı, şiddet, aşı, PCR, 65 yaş, elektrik, misafir

Bu haberleri okudunuz mu? Bosna Hersek, Anadolu Parsı, şiddet, aşı, PCR, 65 yaş, elektrik, misafir

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Makam aracından düğün arabasına... Bir dönemin lüks arabası limuzinlere ne oldu?

Eskiden sokaklarda ender olarak görülen ancak görüldüğünde herkesin donakaldığı limuzinler artık yok. Gücün ve prestijin sembolü bu uzun otomobiller 2000'li yılların başından itibaren sokaklardan neden kayboldu?

65 yaştan sonra çalışmak: 'Oğluma düğün yapacağım'

Türkiye'de yaşı 65'in üzerinde olan 16 bini aşkın vatandaş sigortalı olarak çalışıyor. Bu vatandaşların bazıları hala eksik prim günlerini tamamlamaya çalışıyor, kimi ise evlatlarına destek olma peşinde.

Fenerbahçe deplasmanda kayboldu

Fenerbahçe, ligde dış sahada son 7 maçta 1 galibiyet aldı. Üst üste 7 deplasman maçında da kalesini gole kapatamayan sarı-lacivertliler ligde İstanbul dışındaki son galibiyetini 4 ay önce elde etti.

Amerika Avrupalı ortaklarını ikna peşinde: 'Rusya'ya karşı sesinizi daha güçlü çıkarın'

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ile olan Ukrayna krizini aşmak için Avrupalı müttefiklerinin desteğini arıyor. Uzmanlara göre Avrupa 2014'teki Avrupa değil. Bu kez sanayileşmiş Avrupa ülkelerinde farklı bir iklim var.

Gözler Çin'e çevrildi: 'İki-üç hafta içinde kontrol altına alamazlarsa...'

Çin'in uyguladığı "sıfır vaka, sıfır tolerans" politikası ülke içinde vakaların minimum seviyede kalmasını sağlarken küresel tedarik zincirine ise potansiyel bir tehdit oluşturuyor. Bütün dünya Çin'de yeni yeni görülen Omicron varyantı vakalarının yayılmamasını umuyor... Peki şu an durum nasıl?

Ulaşım araçlarının risk olarak birbirinden farkı ne?

Yurt içi uçuşlarda aşısız vatandaşlardan PCR testi isteme kararı önce kaldırıldı sonra geri getirildi. Tren ve otobüs yolculuklarında ise PCR testi şartı kaldırıldı. Ulaşım araçlarının risk olarak birbirinden farkı ne? Nasıl havalandırılıyorlar?

Anadolu Parsı, leopar, vaşak geri döndü! 'Nesli tükendi sanıyorduk...'

Anadolu Parsı, leopar, vaşak gibi bazı türler uzun süre sonra Anadolu'nun ücra köşelerinde artık daha sık görülmeye başlandı. Bazılarının neslinin tükendiği düşünülen bu canlılar nasıl geri döndü?

Meksika'nın zavallı çocukları: GTA ile yaklaşıyorlar...

Meksika'nın başı yıllardır uyuşturucu çeteleri ile dertte. Ülkenin kronikleşmiş asayiş sorununda binlerce çocuk hayatını kaybediyor. Uyuşturucu kartellerinin ağına düşen küçücük çocuklar daha 'ışıltılı bir hayat' vaadi ile bağımlı yapılıyor, öldürülüyor. Onlara ulaşmanın yeni yolu ise oyunlar.

Covid tedavi eden doktorların dövüldüğü ülke: Nikaragua

Orta Amerika ülkesi Nikaragua'da Covid-19 resmi olarak yok. Hastalığı tedavi etmeye kalkan doktorlar dövülüyor, gözaltına alınıyor, ülkeden kaçmaya zorlanıyor.

Tarihi gelişme! İnsanlık Güneş'e dokunmayı nasıl başardı?

Ağustos 2018'de yola çıkan Parker Güneş Sondası, tarihi bir yolculuğun sonunda Güneş'in atmosferine girmeyi başardı. NASA ancak emin olduğunda resmi açıklamayı yaptı. Peki bu olağanüstü yolculuk nasıl geçti? "Güneş'e dokunmak" ne anlama geliyor?

Aşı olmayanlar rekor vaka sayılarını görünce ne düşünüyor?

Türkiye'de vaka sayıları günlerdir rekor kırıyor ve salgını kontrol altına almaktaki en büyük silahımız aşı. Aşı yaptırmayı hiç düşünmeyen vatandaşlar ise kararlarının hala arkasında. Bazıları sosyal medyada vaka sayılarını görünce 'haklı olduklarını tekrar anladıklarını' söylüyor.

Bosna Hersek neden bu kadar sık karışıyor? Dayton anlaşmasının rolü ne?

Kanlı bir savaşın ardından Borsa Hersek'te kurulan yeni düzende huzur bir türlü tesis edilemiyor. En son Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Dodik'in ayrılıkçı açıklamaları gözlerin tekrar bu coğrafyaya dönmesine neden oldu. Peki yıllardır Bosna Hersek neden bu halde?

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekten savaş çıkar mı? İşte şu ana kadar bildiklerimiz...

Dünyanın gözü Karadeniz'de. Avrupa'da büyük bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Cuma günü ABD ve Rus dışişleri bakanları Cenevre'de bir araya gelecek. Görüşme bölgenin kaderini belirleyebilir. Peki Rusya gerçekten Ukrayna'yı işgal edecek mi? Türkiye savaş ihtimalini nasıl değerlendiriyor?

Geri çekilen Covid-19 araştırmaları! '5G ile olan ilişkisi...'

Aralık 2019'da Covid-19 ortaya çıktıktan sonra bilim dünyası virüse ilişkin binlerce araştırmaya imza attı. Bu araştırmalar arasında çok az bir kısmı ünlü bilimsel dergilerde yayınlandıktan sonra geri çekildi. Sebep neydi?

Sony Microsoft'a nasıl cevap verecek?

Microsoft oyun sektörü tarihinin en büyük satın almasını yaparak Activision Blizzard'ı bünyesine kattı. Aynı gün Tokyo Borsası'nda Sony hisselerinde düşüş yaşandı. Playstation-Xbox rekabeti artık başka bir seviyeye taşındı.

'Çocuğumu özledim görebilir miyim?' 'Babası kim, söyler misiniz?'

Canla başla çalışan sağlık personellerinin başına acil servislerde her türlü olay geliyor. Artan şiddet olaylarının yanı sıra özellikle kadın doğum acil servis personeli ilginç bazı isteklerden bunalmış durumda. Çocuğunun kimden olduğunu soran da var özlediği için ultrason isteyen de...

Kanundan da mı korkmuyoruz?

Şiddet, cinayet ve hırsızlık olayları gündemde sürekli yerini buluyor. Özellikle son günlerde hemşirelere yönelik ilkel ve akılalmaz saldırılar var. Peki bu suçları işleyen insanlar kanundan hiç mi korkmuyor? Ceza sistemi nasıl işliyor? 

Üç Büyükler tarihte sadece iki kez ilk iki sırada ligi bitiremedi!

Üç Büyükler sportif olarak oldukça kötü durumda. 22. hafta itibarıyla ilk ikide yoklar. Tarihte bu durum sezon sonunda sadece 2 kez gerçekleşti. Biri Trabzonspor'un fırtına gibi estiği yılların devamına denk gelen 1980-1981 sezonu diğeri ise Başakşehir'in büyük başarısı ile tamamlanan pandemi sezonu

Rusya ve İran güven tazeledi... Farklılıkları kenara bırakma zamanı!

Rusya'da en büyük gündem Ukrayna sınırında yaşanan gelişmeler olurken Moskova önemli bir konuğu ağırladı. İran lideri Reisi iki günlük Rusya gezisi kapsamında Putin ile görüştü. İki ülkenin bu zamandaki yan yana duruşu ne mesaj veriyor? İran ve Rusya arasındaki farklılıkları nasıl çözecek?

Acun Ilıcalı Hull City’de nasıl bir düzen kuracak?

Acun Ilıcalı İngiltere ikinci lig ekiplerinden Hull City'yi satın aldı. Türk futbolu için tarihi sayılabilecek imzalar atıldı. Peki Ilıcalı'nın kafasında Hull City için nasıl bir proje var? Takımda neleri değiştirecek? Yakın çalışma arkadaşları kim olacak?

'Gitmek bilmeyen misafire' karşı ne yapmalı? Uzmanlar anlatıyor...

Pazar kahvaltıları, akşam oturmaları... Güzel anıların biriktiği bu buluşmalar insanlık hali ya bazen bitmek bilmiyor. Pazar sabahı kahvaltı için gelen ancak saatler 18.00'i göstermesine rağmen hala salonumuzda bir sonraki çayı bekleyen bu dostlarımızı nasıl kırmadan yolcu etmeli? Uzmanlar anlatıyor

5 soru 5 cevap | Elektrik faturası neden hepimizi çarptı?

Elektrik faturasında geçilen kademeli tarife faturaları uçurdu. Vatandaş faturasına itiraz için resmi makamlara koştu. Kademeli tarife ne? Fatura kesim süreleri değişti mi?

Biden ABD'yi nasıl yönetti? Ekonomi... Pandemi... Rusya...

ABD Başkanı Joe Biden bir yıldır görevde. Bu süre içerisinde ABD aşılamada büyük yol kat ederken enflasyon halkın belini büküyor. Biden'ın son bir yıl performansı nasıldı?

İngiltere salgını nasıl 'bitirdi'?

İngiltere salgın önlemlerini büyük ölçüde bitirdi. Artık maske takmak yasal bir zorunluluk değil. Covid pozitif insanların karantinaya girmesinden vazgeçilebilir. Ülke nasıl bu noktaya geldi?

Ve o gün geldi... Sosyal medya için para vermeye hazırlanın

Sosyal medya şirketleri bu hafta art arda yaptıkları açıklamalar ile abonelik modellerini ortaya koydu. Instagram kapsamlı bir açıklama yaparken TikTok abonelik sistemini test ettiğini söyledi. Hali hazırda abonelik modeli olan Twitter ise kapılarını NFT'lere açtı.

Gizli Omicron: Bir alt kol mu, bir varyant mı, endişe etmeli miyiz?

Omicron varyantının üç alt kolu tespit edildi. Bunlar arasında BA.2 ismi verilen alt kolun yeni bir varyant olarak sınıflandırılabileceğini düşünenler de var. BA.2'nin Omicron'dan daha bulaşıcı olduğu konusunda bilim insanları hemfikir. Şu anlık bir risk olmadığını söyleyenler de...

Karyatid Tapınağı’nda Türk Haremi: 'Bir hayalden ibaret'

Fethettiği topraklardaki hoşgörüsü ile bilinen Osmanlı İmparatorluğu'nun Atina'daki yıllarına ilişkin birçok şehir efsanesi türedi. Akropolis'teki Karyatid Tapınağı'nda Türk haremi olduğuna ilişkin bir söylenti ise yeni bir akademik çalışmanın kapısını araladı.

GIF'ler gençlerde eskisi kadar popüler değil! 'Kamerayı döndürüp video çekmek varken...'

Chat programlarında insanların kendilerini hızlıca ifade etmek için kullandıkları GIF'ler Z kuşağı tarafından itici bulunuyor. Genç kuşak için yerini emojilere bırakan bu ifade biçiminin yine de biteceğini düşünmeyin.

Bir hastayı solunum cihazından nasıl çıkardılar? 'Tıbbın gereğini...'

55 yaşındaki Scott Quiner, asla aşı olmayı düşünmezken çok ağır Covid-19 hastası oldu. Günlerce yoğun bakımda kalan adamı hastane yönetimi aniden solunum cihazından çıkardı.

Kaynak: Haber Global TV